Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea racilor- o excelenta afacere de familie

de Tudor Corneliu 24 Oct. 2014 3700
2.42 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aceasta activitate de crestere si valorificare in sistem intensiv si supraintensiv a racilor, reprezinta o combinatie de lucrari in aer liber cu oportunitatea castigarii unor bani.

Din foarte multe surse apare ideea ca este o afacere de succes si ca se incadreaza perfect in cadrul activitatilor ce le poate desfasura un fermier, o microintreprindere, asociatie familiala, care poseda o bucata de pamant, un lac, sau canale de irigatii etc.                                                                 
                            
Membrii familiei pot sa-si asume responsabilitati, de la mic la mare si asta va duce la implementarea cultului muncii, care in ziua de astazi, cu atatea subventii sociale de la stat, a disparut.

Prin aceasta oportunitate de a creste raci, dar si prin alte facilitati sociale pe care guvernul trebuie sa le implementeze in mediul rural, putem sa mentinem in zona tineretul oferindu-i o sansa la un trai decent.

Daca se combina cresterea racilor alaturi de cultura orezului, apare o cafacere excelenta, unde, de pe aceeasi suprafata se fac in mod simultan doua recolte.

Un exemplu este acesta:

 -      un luciu de apa de 1 ha, poate sa ofere, dupa o ingrijire specifica si dupa respectarea tehnologiei de crestere a racilor, o cantitate de 500-800 kg de raci, care daca se comercializeaza vii, se poate obtine o valoare de 6.000 - 9.600 euro/an (12 euro/ kg).

 -      de pe un 1 ha de plantatie de orez se obtin 4.500 kg de orez de calitate medie  cu o valoare de 3.000 - 3.750 euro (0,83 euro/kg).

 -      in total de pe un hectar se obtine valoarea de 9.750 -13.350 euro.

Carnea de rac este prezentata de specialistii in nutritie ca un excelent aliment si are o mare cautare in tari cu traditii culinare, cum ar fi Italia, Franta sau Anglia unde retetele acestea sunt mentionate la capitolul delicatese. Astfel, sunt deschise portile si pentru un export in aceste tari mari consumatoare de carne de raci.  

Ferma de raci



Tags: racicresterea racilorafacereafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.42 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]