Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultura unei plante prea putin exploatata: socul negru

de Mihnea Dobre 03 Feb. 2011 8491
4.08 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agricultorii romani ignora o cultura a unei plante care in alte tari aduce profit semnificativ celor care au decis sa investeasca in astfel de culturi. Socul negru creste la noi cel mai adesea in paduri sau pe marginea drumului, dar prea putini fermieri si-au dat seama de avantajele unei afaceri cu un astfel de arbust.

Prin comparatie, in Ungaria exista cateva sute de cultivatori de soc, iar unii dintre acestia au obtinut certificare pentru cultivarea socului negru in sistem ecologic. Florile de soc sunt folosite in principal pentru obtinerea bauturilor reconfortante sau a unor siropuri care contin si alcool, iar fructele se transforma in gemuri si alte siropuri.

Socul mai este folosit in industria alimentara si la fabricarea conservantilor si este adaugat uneori in vinuri pentru a se obtine acea culoare rubinie care in unele cazuri nu poate fi obtinuta din struguri. Cea mai mare parte a productiei de soc ajunge in Austria in fabricile de procesare care le transforma in produse destinate consumului.

Pomii ajung la maturitate in 3-4 ani, iar o plantatie are durata de viata de pana la 40 de ani. Pe un singur hectar pot fi plantati aproximativ 550-600 de pomi la o distanta intre fiecare pom de aproximativ 3,5 metri.

Productia fructelor de soc la hectar ajunge pana la 25 de tone intr-un climat temperat asa cum are tara noastra. Preturile in cazul fructelor de soc bio sunt mai mari cu aproximativ 30% si au avantajul de a fi la mare cautare. Recolta se face foarte usor si rapid si nu e nevoie de utilaje pentru aceasta ultima etapa a culturii.



Tags: culturacultivareplante

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.08 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Afacerea viitorului: ce inseamna agricultura acvaponica?

de Alina Constantinescu
12 Mar 2018
Acvaponia are la baza un procedeu simbiotic de crestere a plantelor si pestilor intr-un sistem recirculant. Cele doua componente vii ale sistemului...

Afaceri in apicultura: doua povesti de succes care sa va inspire in antreprenoriat

de Alina Constantinescu
19 Dec 2017
Romania este o tara cu traditie in cresterea albinelor. Tara noastra produce anual, in medie, 22.000 de tone de miere, clasandu-se pe locul patru in...

Apicultura, o indeletnicire profitabila pentru un antreprenor din Banat

de Idei de afaceri
10 Nov 2017
Apicultura a fost si ramane o activitate importanta, mai ales datorita rolului deosebit pe care albinele il au in cresterea productiilor agricole ca...

Afacerea familiei tale: cultivarea florilor in ghivece

de Alina Constantinescu
10 Aug 2020
Cultivarea florilor in ghivece este una dintre cele mai vechi si mai sigure afaceri. Femeile nu vor inceta niciodata sa le iubeasca si nimeni nu va...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]