Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila

de Alina Constantinescu 16 Oct. 2017 3730
3.5 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pasionat de vinurile de calitate, Virgil Harabagiu a accesat fonduri europene pentru a pune bazele unei unitati de vinificatie-procesare in comunca Vadu Sapat, judetul Prahova. Prin intermediul firmei sale, a beneficiat de fonduri europene nerambursabile in valoare de peste 5,3 milioane de lei pentru dezvoltarea unei afaceri in productia de vinuri.

Podgoria Dealu Mare este renumita pentru vinurile rosii de inalta calitate. Licorna Winehouse este pozitionata in Podgoria Dealu Mare, in localitatea Gura Vadului, la 7 km de orasul Mizil, pe traseul dintre Ploiesti si Buzau.

Incepand din anul 2006, antreprenorul a achizitionat terenuri destinate cultivarii vitei-de-vie, ajungand, in toamna lui 2014, la 9,4 ha, moment in care a inceput desfasurarea de activitati de cultivare a strugurilor si de fabricare a vinului.

"Plantarea soiurilor in domeniul Licorna Winehouse s-a realizat in urma unui studiu al potentialului viticol si enologic al zonei, atat din punctul de vedere al pozitionarii soiurilor pe pantele inclinate, cat si al factorilor climatici, ca medie a ultimilor 15 ani. Altoirea soiurilor s-a realizat impreuna cu o echipa de viticultori italieni, iar recoltarea coardelor pentru altoi s-a efectutat din soiurile aclimatizate in Dealu Mare (vii cu varsta de 40 de ani).", se arata pe site-ul www.licornawinehouse.ro.

Soiurile de struguri cultivate: Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon

Producatorul de vinuri Licorna Winehouse are in prezent cinci game pentru iubitorii de vin: Serafim, Bon Viveur, Anno., Vinuri pentru eveniment (Licorna) si Vinuri pentru desert (dulce si demidulce).

Proiectul a fost implementat intr-o zona cu mare potential viticol, ca o conditie esentiala pentru dezvoltarea unei afaceri sustenabile in domeniu.

Titlul  proiectului: Construire  unitate  vinificatie-procesare  struguri  in  comuna Vadu Sapat, judetul Prahova
Proiect finantat prin Axa 1 a Programului National de Dezvoltare Rurala, Masura 123 - „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”
Buget total (cu TVA): 10.600.619 lei
Contributie europeana nerambursabila: 5.300.309 lei
Cofinantare (contributia beneficiarului): 5.300.310 lei
Teme: valorificarea potentialului agricol si/sau cresterea productivitatii fermelor agricole, prelucrarea/procesarea si marketingul produselor agroalimentare

Obiectivul general al proiectului derulat cu fonduri europene nerambursabile a fost cresterea competitivitatii societatii, prin imbunatatirea procesarii si a marketingului produselor viticole, utilizand mai bine resursele umane si alti factori de productie.


Foto: pixabay.com

Proiectul a fost depus in cadrul sesiunii august-septembrie 2009. Procesul de evaluare s-a finalizat in decembrie 2009. Firma a utilizat servicii specializate de consultanta, pentru completarea cererii de finantare, elaborarea documentatiei tehnico-economice si managementul proiectului.

Cu banii europeni a construit o hala unde se desfasoara activitatile tehnologice de prelucrare pentru producerea vinului si au fost achizitionate echipamente specifice.

Centrul de vinificatie a fost construit in 2013, iar capacitatea de prelucrare a strugurilor este de 150 de tone anual. Este echipat cu tehnica de vinificatie moderna, iar accentul este pus pe vinificatia vinurilor rosii.

Strugurii albi din parcelelel ce detin soiuri valoroase sunt de asemenea prelucrati in vase de lemn de stejar frantuzesc cu o supraveghere atenta si o durata mai mare de timp.

Capacitatea liniei de imbuteliere este de 1.000 de sticle/ora, iar depozitul de produse integreaza aproximativ 100.000 sticle in conditii de temperatura si umiditate. Depozitul de produse este compartimentat in doua zone: una pentru invechirea sticlelor de vin, iar cealalta pentru stocarea produselor pregatite de livrare.

Rezultatele proiectului finantat cu fonduri europene sunt reflectate in cresterea capacitatii de productie si a veniturilor unitatii de vinificatie.


Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 6, anul II, noiembrie 2014


Tags: afacere cu vinuricramacultivara vita de vieafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu

de Alina Constantinescu
28 Feb 2018
Adoram obiectele handmade pentru ca ne infrumuseteaza locuintele, birourile, pentru ca ne relaxeaza si ne ofera o senzatie de armonie deplina. Apelam...

Florarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila

de Idei de afaceri
06 Feb 2018
Aranjamentele florale au devenit unele dintre cele mai creative moduri de a transmite un mesaj privat sau de business, iar investitiile in aceste...

Afacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille

de Alina Constantinescu
15 Ian 2018
Succesul apartine intotdeauna oamenilor curajosi si vizionari. Iata un exemplu de succes care arata ca o doza de curaj, o idee originala si...

Afacere cu vinuri: cum a reusit un antreprenor sa dezvolte o afacere de succes in viticultura

de Alina Constantinescu
17 Aug 2018
In plan mondial, viticultura este o ramura generatoare de profit. Romania are o traditie in producerea vinului, atestata documentar de peste 2.000 de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]