Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum te lansezi in afaceri ca furnizor de formare profesionala?

de Teo Manole 03 Nov. 2014 6690
3.93 din 15 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Autorizarea ca furnizor de formare profesionala a adultilor este o etapa importanta in constituirea centrului tau privat de training. Procesul de autorizare poate parea dificil, insa iti poate aduce beneficii importante.

In primul rand poti atrage mai multi clienti daca la finalul cursurilor oferi diplome recunoscute la nivel national. Apoi, ca furnizor autorizat de formare profesionala poti accesa fonduri europene nerambursabile.

Ce tipuri de programe se autorizeaza?
Te poti autoriza ca furnizor de formare profesionala pentru o perioada de 4 ani, pentru fiecare dintre urmatoarele tipuri de program de formare profesionala:

- Initierea: prin care participantii la curs dobandesc cunostinte, priceperi si deprinderi minime necesare pentru desfasurarea unei activitati.
- Calificarea dezvolta competente profesionale care permit unei persoane sa desfasoare activitati specifice unei ocupatii sau profesii.
- Perfectionarea consta in dezvoltarea competentelor profesionale in cadrul aceleiasi calificari.
- Specializarea urmareste obtinerea de cunostinte si deprinderi intr-o arie restransa din sfera de
cuprindere a unei ocupatii.
- Recalificarea consta in obtinerea competentelor specifice unei alte ocupatii sau profesii, diferite
de cele dobandite anterior.

Poti organiza programele de formare pentru:
-  o calificare din Nomenclatorul calificarilor (NO). La sfarstul programului de formare veti acorda certificate de calificare;
- o ocupatie din Clasificarea ocupatiilor din Romania (COR);
- o grupare de competente sau o competenta-cheie din Lista de competente-cheie comune mai
multor ocupatii.

Pentru a elabora programa de formare profesionala utilizeaza ,,Ghidul de elaborare programe pe baza de SO/SPP”, pe care il poti descarca de la adresa: www.cnfpa.ro, selectand Standarde ocupationale, Lista SO, Ghid de elaborare programe pe baza de SO/SPP. Pe scurt, in elaborarea programei de pregatire trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte:

● Structureaza programa de pregatire pe discipline sau module.
● Formuleaza obiectivele generale ale programului corespunzatoare in conformitate cu unitatile de competenta din SO/SPP.
● Formuleaza obiectivele de referinta ale programului sau competentele specifice in conformitate cu elementele de competenta din SO (Standard Ocupationale) sau cu competentele din SPP.
● Adapteaza continuturile tematice pentru pregatirea teoretica sau practica propuse nivelului de pregatire de baza a participantilor si relevante pentru atingerea obiectivelor.
● Utilizeaza metode de instruire si materialele de invatare adecvate procesului de formare.
● Stabileste criterii de evaluare/performanta potrivite pentru masurarea rezultatelor obtinute in urma desfasurarii procesului de pregatire si sa fie in conformitate cu criteriile de realizare din SO sau criteriile de performanta din SPP.

Pentru competentele-cheie din „Lista de competente-cheie comune mai multor ocupatii” nu exista obligatia de a elabora programul de formare profesionala pe baza de SO/SPP. Astfel, o varianta mai simpla de autorizare a unui curs este sa propui dezvoltarea unei competente-cheie.

Acestea sunt foarte generale, ceea ce poate fi privit ca un avantaj pentru ca poti organiza cursuri in domenii variate, fara obligatia de a realiza un program de formare profesionala.


Tags: afaceriafacereformare profesionalaprograme de formaretrainingformare profesionala adulti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.93 din 5 - 15 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]