Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca aveti o pasiune transformati-o in afacere!

de Zenobia Badescu 15 Mar. 2011 10521
4.38 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ceea ce urmeaza nu este inca o afacere ci o poveste care precede una. De ce am ales sa v-o prezint? Pentru ca am descoperit ceva absolut senzational si un talent extraordinar asa cum o sa vedeti si dumneavoastra citind cele ce urmeaza si vizitand blogul Lacrimioarei Mihale < Lily,s Cakes>. Lipseste un singur factor ca sa avem si noi torturile Lacrimioarei pe masa: un partener de afaceri.

Lacrimioara este analist de credit la o Banca italiana din Arad si in 2006 si-a descoperit pasiunea de a realiza torturi si prajituri.


Ne va povesti ea insasi cum.

"Totul a inceput in 2006, in luna ianuarie. Pentru ca se apropia aniversarea primului anisor al fiului meu David, imi doream sa-i daruiesc un tort dragut, cu un model potrivit pentru un baietel de varsta lui. Initial am intrat pe internet si am gasit multe modele frumoase, dar niciunul nu era realizat in cofetariile din Romania. Apoi am vizitat pe rand toate cofetariile din Arad, sperand sa gasesc un model de tort care sa semene macar putin cu cele gasite pe net. Am ramas dezamagita si de modele, dar mai ales de raportul calitate/pret.

Imi doream un tort mult mai frumos decat ceea ce gasisem in cofetarii si, dupa ce am studiat diverse retete si modele pe net, am decis sa incerc sa fac chiar eu un tort. Pentru ca David iubea masinutele, am vrut sa-i fac o supriza deosebita si m-am orientat spre un tort in forma de masinuta. Am schitat pe hartie impartirea blatului in asa fel incat sa poata fi apoi cladit in forma de masina. Am ales apoi reteta pentru crema si culoarea pe care doream sa o aiba masinuta si am pornit cu mult curaj in aceasta frumoasa calatorie in lumea dulciurilor.

A iesit o masinuta draguta, iar invitatii au apreciat-o, nevenindu-le sa creada ca fusese realizata de mine, mai ales ca era si primul tort pe care il facusem vreodata.
A urmat apoi inca un tort si inca unul si tot asa. Nu scapam niciun eveniment important: sarbatori, aniversari, toate meritau cate un tort, fiind tot atatea ocazii potrivite de perfectionare a tehnicilor de decorare. E adevarat ca e nevoie si de talent, dar fara munca si perseverenta nu se pot obtine rezultate deosebite.

O importanta sursa de inspiratie a constituit-o si forumul culinar.ro, unde am postat primele retete si poze cu torturile mele si am primit primele felicitari si incurajari. Tot prin intermediul site-ului am cunoscut o doamna deosebita, care locuieste in America si care s-a oferit sa-mi trimita diverse ustensile, reviste, coloranti. Toate aceste mici ajutoare mi-au fost de mare folos, deoarece in acea perioada nu se gaseau ustensile pentru decorat asa cum se gasesc acum. in prezent exista multe site-uri romanesti de unde se pot comanda diverse produse pentru cofetarie, totul e sa fii pasionat si sa stii sa-ti gestionezi bine resursele. 

In ceeea ce priveste retetele folosite, pot sa spun ca am studiat multe carti de specialitate, am parcurs si un manual de studiu, folosit de elevii scolilor profesionale de specialitate, manual pe care l-am comandat pe net, dar totusi, cea mai des folosita sursa de inspiratie a constituit-o internetul.

A urmat apoi, in mod firesc, realizarea blogului deoarece reprezinta cea mai potrivita modalitate de a schimba retete si de a impartasi din experientele personale in acest domeniu. Pentru titlul blogului imi doream un pseudonim si m-am gandit ca ar fi potrivit sa folosesc varianta in limba engleza a numelui meu (Lacrimioara/Lily) si asa a aparut Lily’s Cakes/Torturile lui Lily. A fost mai greu la inceput pana am invatat sa administrez un blog, dar cu timpul a inceput chiar sa-mi placa. Ar mai fi multe de imbunatatit, dar, din lipsa de timp, ma multumesc cu varianta actuala.

Prin intermediul blogului am ajuns sa cunosc multe persoane cu aceeasi pasiune pentru torturi si prajituri. si pentru ca primesc foarte multe mesaje si e-mailuri in care sunt intrebata daca preiau comenzi, vreau sa lamuresc acest aspect.

Am facut torturi doar pentru familie si prietenii apropiati. Nu am preluat niciodata comenzi pentru persoane straine deoarece pentru a putea realiza torturi la comanda, este nevoie de un cadru organizat, de autorizatii etc. 

Pentru a deschide un laborator de cofetarie se cer indeplinite anumite conditii. Este nevoie de un spatiu amenajat conform normelor in vigoare, de aparatura, ustensile, de personal calificat. si nu cred ca are rost sa mai spun ca pentru toate acestea este nevoie de un capital serios. Sunt o persoana realista. Tocmai de aceea consider ca, fara un partener de afaceri, nu as putea sa demarez un asemenea proiect.

In prezent am un loc de munca stabil, in domeniul bancar, la care nu-mi pot permite sa renunt, fara a avea un proiect concret.

De idei nu duc lipsa si lasand modestia la o parte, nici de talent, dar in mod cert, acestea nu sunt suficiente. insa asa cum spune vorba romaneasca: "nu aduce anul ce aduce ceasul" sper ca va aparea la un moment dat o persoana intreprinzatoare, care va sesiza potentialul unei asemenea afaceri si va fi dispusa sa colaboram in acest domeniu.

Intre timp continui sa ma perfectionez, facand ceea ce imi place mai mult: torturi si prajituri pentru cei dragi".

Detalii: http://lilysblog-lily.blogspot.com



Tags: afaceretorturitortretetelaborator cofetarie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Cadouri de neuitat: baloane cu obiecte in interior. O afacere ingenioasa in 2018

de Idei de afaceri
18 Apr 2018
Un ursulet de plus nu este un cadou extraordinar. dar daca respectivul ursulet vine „impachetat” intr-un balon transparent, fara sa existe niciun...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]