Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De la sport la antreprenoriat: ce afacere de succes a lansat un fost sportiv de performanta

de Idei de afaceri 15 Mar. 2018 7389
3.59 din 23 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dupa ce a incheiat socotelile cu sportul de performanta, fostul fotbalist al echipei Poli Timisoara si F.C. "Vointa" Sibiu, Iulian-Constantin Pitigoi a fost nevoit sa isi ia soarta in propriile maini si sa performeze si in afara terenului. Cu experienta zero in campul muncii, dar cu o ambitie de fier, Iulian ajunge in scurt timp numarul 1 in vanzari intr-o companie multinationala. Vazandu-si potentialul, acesta decide sa devina antreprenor si, in doar doi ani de munca asidua, reuseste sa genereze o cifra impresionanta de 1,5 milioane de lei in mediul online.

Compania sa, PIC Protect, este specializata in comercializarea si distributia echipamentelor de lucru si protectie individuala, iar datorita vanzarilor record din ultimul an, a primit multe cereri de a extinde aceasta afacere la nivel national sau chiar international sub forma de franciza.

Ce l-a ajutat pe Iulian Pitigoi in evolutia profesionala?

In opinia fostului sportiv, spiritul sau competitiv, dobandit ca fotbalist, a fost catalizatorul care l-a ajutat sa creasca in toate etapele vietii, inclusiv in mediul de afaceri. Mai mult decat atat, antreprenorul afirma ca selectarea colegilor pe criterii de performanta si loialitate si, desigur, munca de echipa reprezinta cheia succesului intr-un start-up care se doreste a fi de succes.

“Competitia inseamna dorinta de a reusi, dorinta de a fi cel mai bun. Iar acest lucru presupune multa munca si multa pregatire. Ai nevoie de un obiectiv clar si de organizare. Lucrurile nu se intampla pur si simplu. Lucrurile trebuie facute cu seriozitate, cu profesionalism – indiferent despre ce domeniu e vorba. In momentul in care iti faci treaba cu profesionalism, cu corectitudine, oamenii au incredere in tine, echipa are incredere in tine. Iar cand oamenii au incredere in tine, succesul e garantat”, a declarat Iulian Pitigoi.

Isi imparte afacerea cu alti oameni care cauta succesul

Ajuns in apogeul sau antreprenorial, Iulian Pitigoi a decis sa isi imparta succesul si cu alte persoane care vor sa intre in lumea afacerii, dar care nu dispun de un buget pentru lansarea unui start-up. Astfel, directorul general al PIC Protect le pune la dispozitie viitorilor sai francizori intreaga sa structura logistica – suportul online, magazinul online, strategiile de marketing si intreg know-how-ul managerial.

“Am simtit cat de greu este sa o iei de la zero in afaceri, deaorece costurile chiar ajung sa te compleseasca. Nu atat costurile de pornire sunt mari, cat mai ales cele investite in marketing, in branding si in castigarea increderii. Odata ce mi-am castigat increderea clientilor, mi-am propus ca dezvoltarea mea sa nu se bazeze pe un centrul de comanda, ci doresc sa impart cu alti oameni, din alte orase afacerea care mie mi-a adus foarte multa satisfactie”, declara Iulian Pitigoi, directorul general al PIC Protect.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere cu echipamente de lucruafacere echipamente de protectiestart-upantreprenoriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.59 din 5 - 23 voturi.

Articole conexe

Antreprenoriat pe doua roti: cat se poate castiga dintr-o afacere cu biciclete

de Alina Constantinescu
16 Mar 2018
Primavara este tot mai aproape de noi si dovada consta in temperaturile pozitive si tot mai multe zile insorite care ne indeamna sa petrecem timpul...

Afaceri in apicultura: doua povesti de succes care sa va inspire in antreprenoriat

de Alina Constantinescu
19 Dec 2017
Romania este o tara cu traditie in cresterea albinelor. Tara noastra produce anual, in medie, 22.000 de tone de miere, clasandu-se pe locul patru in...

Cum se transforma un start-up in unicorn? Povestea BlaBlaCar

de Idei de afaceri
02 Dec 2015
Binecunoscuta companie de ridesharing BlaBlaCar, a devenit in urma ultimei runde de finantare, detinatoarea statutului de afacere "unicorn". Ce...

Eco-antreprenoriatul

de Andrioae Ruxandra
19 Iun 2014
Afacerile verzi si-au facut deja o intrare spectaculoasa pe piata de afaceri, iar oamenii par din ce in ce mai interesati de acest tip de idei....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]