Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doriti sa deschideti un centru spa? Iata ce trebuie sa aveti in vedere!

de Alina Constantinescu 11 Nov. 2016 7953
3.96 din 42 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

La nivelul intregii tari, cifra de afaceri din servicii spa de relaxare a ajuns la 5,6 milioane de euro, romanii fiind din ce in ce mai dispusi sa incerce variantele moderne de relaxare si tratament. Interesul crescut pentru sanatate si stare de bine garanteaza succesul afacerii.

Un prim lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere inainte sa porniti la drum cu aceasta idee de afaceri este ca veti avea nevoie de un capital solid. Este o afacere cu potential ridicat, care presupune o investitie initiala considerabila, un plan de afaceri bine pus la punct  si o strategie de marketing adecvata pietei romanesti. Antreprenorii care au deja o astfel de afacere spun ca investitia se recupereaza, in general, in maxim doi ani, timp in care afacerea trece pe profit.

Deoarece sunteti concentrati pe eficienta si profitabilitate, inainte de a porni afacerea trebuie sa realizati o cercetare de piata si sa identificati elementele optime pentru succesul acesteia: amplasarea centrului, preferintele clientilor, identificarea concurentilor.

Investitia minima este intre 1.000 si 2.000 de euro pe metru patrat, iar o singura camera de spa are, in medie, 12 mp.

Al doilea lucru de avut in vedere atunci cand doriti sa intrati in lumea afacerilor este locatia. Decorul unui spa trebuie sa fie deosebit, este nevoie de un design special pentru lumini si muzica.

Al treilea lucru esential pentru buna functionare a centrului este alegerea personalului.

In opinia operatorilor in domeniu, spa-ul nu mai este un serviciu de lux, a devenit o nevoie; „nu mergi la SPA pentru ca este la moda, mergi la SPA pentru ca ai simtit beneficiul direct asupra sanatatii tale. Aceasta este directia in care imi place sa cred ca ne indreptam“, declara Roxana Visan, directorul Orhideea Health & Spa pentru businessmagazin.ro.

In ultimii ani se remarca un interes crescut pentru adoptarea unui stil de viata sanatos, iar vanzarile de carduri cadou pentru servicii in centre spa sunt in continua crestere. Voucherele cadou sunt cumparate cu precadere pentru a fi oferite celor apropiati sau partenerilor de afaceri.

Daca in 2011, cifra de afaceri din servicii spa de relaxare a fost de 5,6 milioane de euro la nivelul intregii tari, in 2015 a ajuns la 7,7 milioane de euro. Intre anii 2012-2014, pretul mediu al unei terapii de spa era de 150 de lei, iar in 2015 a ajuns la 160 de lei.

„Serviciile mai scumpe sunt cele personalizate si ma refer la cursurile de personal training natatie, fitness si kinetoterapie. Se lucreaza unu la unu: intructor sau kinetoterapeut cu un client, totul fiind personalizat pentru fiecare client in parte“, mai declara Roxana Visan.



Tags: centru spainvestitie spaservicii spaafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.96 din 5 - 42 voturi.

Articole conexe

Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu

de Alina Constantinescu
28 Feb 2018
Adoram obiectele handmade pentru ca ne infrumuseteaza locuintele, birourile, pentru ca ne relaxeaza si ne ofera o senzatie de armonie deplina. Apelam...

Florarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila

de Idei de afaceri
06 Feb 2018
Aranjamentele florale au devenit unele dintre cele mai creative moduri de a transmite un mesaj privat sau de business, iar investitiile in aceste...

Afacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille

de Alina Constantinescu
15 Ian 2018
Succesul apartine intotdeauna oamenilor curajosi si vizionari. Iata un exemplu de succes care arata ca o doza de curaj, o idee originala si...

Cum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila

de Alina Constantinescu
16 Oct 2017
Pasionat de vinurile de calitate, Virgil Harabagiu a accesat fonduri europene pentru a pune bazele unei unitati de vinificatie-procesare in comunca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]