Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elvetienii fac recensamantul livezilor cu meri din soiuri vechi, in Sibiu

de Ilinca Dobrescu 01 Oct. 2013 2918
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In Sibiu, doua ONG-uri, fac in aceasta iarna un recensamant al.... livezilor cu meri din soiuri vechi, traditionale. Cauta soiurile cele mai rezistente la modificarile climatice si cele care produc cele mai sanatoase fructe, a notat pentru Agerpres, Stelian Iliu, directorul Directiei Agricole.

Elvetienii vor lucru cu ajutorul celor doua fundatii in judetul Sibiu. Acestia au pus la bataie 300.000 de franci elvetieni, suma care va fi directionata, in majoritatea ei, catre Fundatia 'Mihai Eminescu Trust', sub inaltul patronjal al Altetei sale Regale Charles, Print de Wales. Prin intermediul fundatiei pomii fructiferi cei mai vechi din judectele Sibiu, Mures si Brasov urmeaza sa fie inventariati.

De asemenea, conform Capital, alti 50.000 de franci elvetieni au fost oferiti Fundatiei TraiVerde, care lucreaza pentru identificarea merilor cei mai buni din doua sate din Marginimea Sibiului, Sibiel si Fantanele.

"Este vorba despre un proiect cu finantare elvetiana, care se deruleaza in perioada 1 iulie 2013 - 31 decembrie 2014, in zona localitatilor Fântânele si Sibiel. Aici sunt livezi particulare. Problema este ca in zona respectiva sunt merii si perii de o suta de ani, deci sunt soiurile cele mai vechi. Avem acolo o valoare genetica foarte valoroasa", a informat luni, pentru Agerpres, Dumitru Ungureanu, presedintele Federatiei TraiVerde si fost director al Agentiei Regionale de Protectia Mediului Sibiu.

Studiul finantat de elevetieni nu va presupune doar inventarierea celor mai sanatosi si valorosi meri din zonele notate mai sus, ci si oferirea de sfaturi pentru proprietarii de pensiuni din zona.  Proprietarii de pensiuni din zona vor fi invatati cum sa altoiasca corect merii si cum sa pretuiasca merele din livezi, multi punandu-le in butoaie la macerat, pentru tuica si rachiu, mai informeaza Capital.

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: meresoiuri vechi de mar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]