Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de oi iti poate aduce profit in orice sezon

de Andrioae Ruxandra 25 Aug. 2014 10349
3.83 din 35 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca te-ai gandit sa deschizi o ferma pe baza carnii de miel sau de oaie, trebuie sa stii ca nu va fi usor la inceput. Trebuie sa fii familiarizat cu modul de trai al ovinelor si cu nevoile lor, astfel incat sa le poti implini si sa sporesti productia de lana, de lapte sau de carne.

 
O multime de antreprenori se bazeaza pe vanzarea mieilor, pentru ca acestia se vand mult mai bine, carnea lor fiind ingredient principal in majoritatea bucatariilor lumii.
 
Trebuie sa stabilesti obiectivele afacerii tale si scopul pentru care cresti mieii, respectiv oile. Poti decide daca mieii vor fi vanduti pentru carne, daca vor produce doar lapte mai tarziu sau ambele lucruri. Cu cat ai mai multi miei, cu cat investesti mai mult timp si efort, cu atat productia carnii va fi mai bogata.
 
Multi incepatori au impresia ca este obligatoriu sa ai propriul teren pentru a creste miei si oi. Nu este asa, mai ales daca nu iti permiti la inceputul afacerii, dar poti inchiria un teren pentru cativa ani, ca apoi sa cumperi si terenul, si ferma. Trebuie sa te asiguri ca evaluezi terenul in functie de productivitate si in functie de posibilitatea ca animalele sa poata paste in voie.
 
Cresterea mieilor este o afacere care necesita un capital initial considerabil, de aceea productia mieilor trebuie sa fie suficient de mare incat sa acopere costurile de inceput. Trebuie sa te gandesti cum sa arate ferma, pentru ca aceasta trebuie sa protejeze animalele de canicula sau de frig. De asemenea, trebuie sa o imparti pe sectoare: locul in care mieii si oile dorm, locul in care mananca si locul in care se efectueaza mulgerea. Oile care sunt gestante sau care au nascut trebuie sa stea separat de celelalte oi, astfel incat sa poata fi supravegheate mai cu atentie. 
 
Oile se pot hrani atunci cand sunt lasate la pascut si este indicat ca terenul tau sa aiba mari dimensiuni unde acestea sa poata paste. 
 
Este important sa ai grija de oi si in special de miei, astfel incat sa apelezi la medicii veterinari pentru vaccinuri si teste de sanatate. Produsele oilor trebuie sa fie de cea mai buna calitate, astfel incat clientii sa fie multumiti si sa te recomande si altor amatori de produse naturale. Cresterea mieilor este foarte solicitanta, in sensul ca trebuie sa te ocupi de mieii nou-nascuti, de cei abandonati de catre mame, trebuie sa le administrezi anumite vitamine etc. 
 
In cadrul unei ferme dedicata cresterii mieilor, munca este principalul factor care sustine intreaga afacere. Trebuie sa pastrezi oile si mieii in siguranta, astfel ca va trebui sa ingradesti intreaga ferma pentru a tine departe eventualele pericole. 
 
Este o afacere profitabila, intrucat iti ofera sansa de a colabora cu restaurante sau magazine alimentare, cu alti antreprenori care vor sa creasca sau sa vanda la randul lor miei. Indiferent de sezon, carnea de miel este cautata, de multe ori clientii vin direct la sursa sa cumpere carne de cea mai buna calitate si fara hormoni de crestere.
 
Sursa: www.startupbizhub.com
 


Tags: afacerimieioiafaceri mieiafaceri oiafaceri profitabilecarne mielcarne oaie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 5 - 35 voturi.

Articole conexe

Samsung: Al doilea jucator al pietei de smartwatch-uri

de Bianca Tila
15 Sep 2022
Samsung se bucura de o cota crescuta pe piata smartwatch-urilor datorita modelelor de anul trecut. In acest fel, compania se claseaza pe locul al...

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Antifrauda, catre o antreprenoare: "Ai si tu doi copii. Nu ai vrea sa se intample asta, nu?"

de Florin Amariei
20 Feb 2020
O tanara antreprenoare marturiseste cum a ajuns la limita suportabilitatii, dupa ce Antifrauda i-a spus ca putea "sa ajunga la inchisoare pentru trei...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]