Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de struti, o afacere foarte rentabila in 2017

de Marinache Paula 09 Ian. 2017 6958
4.03 din 51 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cleopatra Dumitrescu din Republica Moldova a deschis o mica ferma cu 7 struti adulti si cu 12 pui achizitionati din tarile Europei de Vest, de la ferme diferite pentru evitarea consangvinizarii. A mai cumparat 18 oua pentru incubat, un incubator si o maternitate pentru pui.

A descoperit afacerea in 1996, cand lucra in SUA, si pentru ca avea experienta in cresterea pasarilor, s-a hotarat imediat sa o inceapa in Moldova. Problema spatiului era deja rezolvata: ferma a fost dezvoltata intr-un fost C.A.P. si nu a trebuit decat sa ridice gardurile despartitoare si adaposturile.

Pentru aceasta afacere nu aveti nevoie de o investitie ridicata, piata de desfacere interna este in continua dezvoltare, si piata de export are potential urias. Potrivit antreprenoarei, tara noastra are conditii excelente pentru astfel de ferme.

Carnea de strut reprezinta o alternativa excelenta pentru persoanele care doresc sa consume hrana sanatoasa, are un continut mult mai redus de grasimi, colesterol si calorii. Ouale pot fi folosite in alimentatie si pentru decoratiuni interioare, iar penele sunt folosite pentru confectionarea mastilor de carnaval, a evantaielor, etc.

Activitatea nu este grea deloc, strutul are nevoie de o suprafata mare de teren, hrana (lucerna, grau, porumb, orz, ovaz, amestec de cereale) si adapost corespunzator. Daca e frig, adapostul trebuie incalzit, mai ales pentru pui.

Fermierii interesati de o astfel de afacere trebuie sa stie ca o femela produce intre 40 si 90 de oua pe an, iar principalele avantaje ale cresterii strutilor sunt ca produc mult mai multi pui decat alte animale si hrana lor e foarte ieftina. Un ou pentru incubat costa intre 180 si 700 de lei, in functie de numarul de bucati achizitionate, iar un ou pentru consum costa intre 160 si 400 de lei, potrivit recolta.eu.
 Strutii pot ajunge la maturitate la inaltimea de 2-3 m si cantaresc intre 100 si 150 de kg. Alearga cu o viteza uimitoare de 60 km/h si au un ciclu de viata de aproximativ 50 de ani.

Care este piata de desfacere:

- piete agro-alimentare;
- supermarketuri;
- restaurante;
- pensiuni si hoteluri;
- export in tarile Uniunii Europene.

Strutii sunt usor de crescut si valorificat, si din fericire pentru tine, nu exista producatori mari in Romania si Europa, si deci este loc pentru oricine doreste sa inceapa o astfel de afacere.




Tags: ferma de strutiafacere agricolaafacere rentabilaafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.03 din 5 - 51 voturi.

Articole conexe

Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu

de Alina Constantinescu
28 Feb 2018
Adoram obiectele handmade pentru ca ne infrumuseteaza locuintele, birourile, pentru ca ne relaxeaza si ne ofera o senzatie de armonie deplina. Apelam...

Florarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila

de Idei de afaceri
06 Feb 2018
Aranjamentele florale au devenit unele dintre cele mai creative moduri de a transmite un mesaj privat sau de business, iar investitiile in aceste...

Afacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille

de Alina Constantinescu
15 Ian 2018
Succesul apartine intotdeauna oamenilor curajosi si vizionari. Iata un exemplu de succes care arata ca o doza de curaj, o idee originala si...

Cum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila

de Alina Constantinescu
16 Oct 2017
Pasionat de vinurile de calitate, Virgil Harabagiu a accesat fonduri europene pentru a pune bazele unei unitati de vinificatie-procesare in comunca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]