Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma ta de porci iti poate deschide drumul succesului

de Andrioae Ruxandra 19 Aug. 2014 4461
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Porcii pot fi crescuti in gospodarie sau intr-o ferma, la o scara larga sau la un nivel mai mic al productiei. Pentru ca nu are importanta dimensiunea afacerii, un antreprenor care stie ce inseamna fezabilitatea se va gandi intotdeauna cum sa creasca porci in mod eficient si intr-o maniera productiva.

Daca te-ai gandit sa incepi o asemenea afacere, mai jos ai cateva idei care sa te informeze despre cresterea procilor, hrana potrivita si mediul ideal in care acestia se pot dezvolta.

Cresterea porcilor poate fi desfasurata in propria gospodarie, devenind astfel sursa de hrana a familiei si putandu-se transforma intr-un venit suplimentar.
Porcii se adapteaza bine atat in spatii deschise, cat si in spatii inchise, precum hambare sau adaposturi special amenajate. Ei sunt crescuti pentru a da nastere altor generatii (vanzare de exemplare vii) sau pentru a fi vanduti macelariilor.

Hrana porcilor poate fi obtinuta de la alti crescatori de animale sau direct de la producatori. Porcii pot fi hraniti cu cereale, carne sau legume. Porumbul reprezinta hrana cea mai des intrebuintata, dar pot fi hraniti si cu boabe de soia sau mancare gatita. Purcelusii au nevoie mai multa de proteine decat adultii.

Cand cumperi masculi, alege-i pe cei mai mari si pe cei care arata cel mai bine. Masculii cresc mai repede ca femelele, asa ca sunt mai usor de observat. Este important ca exemplarele sa fie sanatoase si carnea sa fie testata din punct de vedere medical.

Exemplarele tale trebuie sa fie ferite de temperaturi reci sau de caldura excesiva, pentru ca sunt sensibili la caldura si pot muri din cauza stresului. Controlul temperaturii ii ajuta sa se dezvolte optim. Chiar daca porcii sunt obisnuiti sa stea in aer liber, vor trebui adapostiti pe vreme instabila sau pe canicula.
Adapostul in care ii tii trebuie sa aiba un loc special pentru dormit si unul pentru mancat. Adapostul lor trebuie sa fie curatat si aerisit in permanenta.

Daca vrei sa incepi o afacere cu porci, trebuie sa te informezi despre ei si despre cum sa rezisti pe piata de afaceri, pentru ca sunt mii de antreprenori care au acelasi scop ca si tine: sa vanda carnea si sa invinga concurenta. Exista multe specii de porci si trebuie sa alegi ce fel de exemplare vei creste si ce fel de porci pot fi vanduti pentru gustul carnii. Pentru detalii suplimentare referitoare la cresterea porcilor, acceseaza: www.crestereaporcilor.ideideafaceri.ro.


Tags: fermacresterea porciloridei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

6 idei de afaceri in care sa investesti in 2018

de Alina Constantinescu
01 Mar 2018
Punctul de pornire in demararea unei afaceri trebuie sa fie identificarea unor oportunitati de afaceri. Pentru a porni o afacere identificati o nisa...

Idei de afaceri la tara: deschiderea unui complex turistic, locul perfect pentru orice vacanta

de Alina Constantinescu
15 Nov 2017
Directiile de dezvoltare in mediul rural sunt numeroase dar si deosebit de diverse, de la activitati obisnuite pentru viata la tara, precum cresterea...

Afacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare

de Alina Constantinescu
29 Aug 2017
Piata produselor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. Daca aveti un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]