Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri la tara: deschiderea unui complex turistic, locul perfect pentru orice vacanta

de Alina Constantinescu 15 Nov. 2017 4540
4.5 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Directiile de dezvoltare in mediul rural sunt numeroase dar si deosebit de diverse, de la activitati obisnuite pentru viata la tara, precum cresterea animalelor sau cultivarea pamantului pana la proiecte culturale de restaurare si punere in valoare a patrimoniului cultural. Pentru orice directie de dezvoltare, exista deja un drum strabatut de o alta persoana din ale carei greseli putem invata si ale carei reusite ne pot inspira si incuraja.

Cunoasterea exemplelor celor ce au reusit este cel mai bun mod de a face un prim pas spre propria poveste de succes. Inca din timpul studentiei, Bogdan Clinciu isi doresa sa deschida un complex turistic, iar acum ideea sa de afaceri a devenit realitate. Bogdan Clinciu a pus bazele unui complex turistic numit "Satul Prunilor".

"Satul Prunilor reuneste sapte vile, fiecare cu o suprafata de 250 mp. Complexul este situat pe o proprietate de 6 hectare la marginea padurii, in comuna Pietrosita, judetul Dambovita.

Rasfatate de soare, vilele au vedere panoramica impresionanta spre trei masive muntoase: Leaota, Bucegi si Baiului.
(...)", se arata pe site-ul satulprunilor.ro.

Proiectul privind deschiderea unui restaurant cu specific local a aparat dupa finalizarea vilelor pentru un regim de tip self catering. Pentru a largi partea de piata acoperita prin castigarea unor segmente noi (pentru companii si organizare de evenimente), antreprenorul a accesat Masura 312 prin care sunt finantate investitiile din spatiul rural pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

Obiectivul principal al proiectului a fost construirea restaurantului cu specific local, menit sa promoveze arta culinara traditionala si sa ofere un adevarat rasfat gustativ  pentru iubitorii de mancare preparata din ingrediente naturale.

Buget total: 1.150.482 lei
Finantare nerambursabila: 805.337 lei
Cofinantare (contributia beneficiarului): 345.145 lei

Mancarea traditionala este punctul de atractie al restaurantului, iar pe langa acestea, in cadrul complexului vizitatorii se pot delecta cu diverse activitati recreative.

Pe viitor, Bogdan Clinciu se gandeste la un proiect prin care sa asigure o mica baza sportiva in apropiere de restaurant, pentru a acoperi si segmentul de agrement si a crea un concept turistic integrat.


Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 10, anul II, ianuarie 2015


Tags: afacere la taracomplex satul prunilorpensiune turisticaafacere cu fonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 17 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene

de Idei de afaceri
02 Oct 2017
Serviciile au fost si vor ramane intotdeauna tipul de activitate care nu presupune in mod obligatoriu existenta unor resurse materiale considerabile...

Afacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare

de Alina Constantinescu
29 Aug 2017
Piata produselor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. Daca aveti un...

Cum a reusit un antreprenor din judetul Neamt sa isi deschida propria pensiune turistica

de Alina Constantinescu
22 Aug 2017
In Moldova, respectiv in judetul Neamt, istoria se impleteste cu legenda. Aceasta zona este cunoscuta in primul rand pentru renumitele manastiri:...

Afacere la tara cu investitie mica, rentabila si de viitor: cresterea prepelitelor

de Alina Constantinescu
01 Aug 2017
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]