Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri: Workshop-uri pentru copii

de Julian Manescu 19 Dec. 2013 6939
4.25 din 20 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Avem doua perspective pentru acest tip de business: una se refera la perioada imediat urmatoare - Craciunul adorat de toti cei mici si alta care se dezvolta pe tot parcursul anului.

Copiilor le place sa fie implicati in tot felul de activitati. Mai ales cand vine vorba de Craciun! Felicitari, ornamente pentru brad, decoruri diverse, impachetat, pictat, lipit, toate fac parte din proiecte frumoase care ii pot tine ocupati cu orele pe cei mici. Fie ca le fac pentru ei sau ca le vor oferi, operele de arta rezultate din indemanare si pricepere vor fi pe placul tuturor.

Daca te gandesti sa faci din asta o afacere, esti cu adevarat inspirat. Pe aceasta tema se organizeaza frecvent workshop-uri si ateliere de creatie pentru copii. Din nou o activitate care are cautare din simplul fapt ca majoritatea parintilor sunt ocupati si prefera astfel sa le ocupe timpul in mod constructiv si educativ copiiilor.

Ce poti face inca de cand vei termina de citit acest articol?!
Aduna din timp tot felul de materiale decorative, printuri de orice dimensiune, textura, in culori specifice Craciunului – rosu, alb, verde si orice ti se pare ca te-ar putea ajuta sa creezi opere de arta. Foloseste-te de crengute de brad, batoane de scortisoara, turta dulce, reni, ingerasi, coronite, hartie creponata, fotografii din ultimul an. Toate acestea le poti depozita intr-o cutie alaturi de alte accesorii.

Iata si cateva recomandari:

Ai oportunitati multiple pe piata
Lucrul cu copiii sau pentru copii este de viitor. Acestia sunt atat de creativi incat pot da viata oricaror idei daca au ocazia si daca sunt indrumati in directia buna.
 
Creeaza-ti un portofoliu
Inainte de a-ti implementa ideea de afacere, trebuie sa ai un plan foarte bine structurat. Si, pe masura ce realizezi tot felul de obiecte, aduna materiale pentru portofoliul de prezentare. Acesta va fi cartea ta de vizita cea mai de pret.

Structureaza o sedinta
Un element important este sa ai o structurare eficienta a unei lectii sau a unei sedinte din cadrul workshop-ului organizat. Ca orice profesor trebuie sa iti pregatesti materia, sa stii exact ce vei face cu copiii, dar mai ales cum sa le atragi atentia, cum sa ii impici si cat sa ii retii astfel incat sa nu se plictiseasca si sa abandoneze. Pentru inceput ia in considerare pictura cu acuarele, origami si sculptura.

Stabileste numarul cursantilor
Cati copii vor putea participa depinde strict de spatiul pe care il ai la dispozitie si de numarul trainerilor. Pentru a te putea ocupa de fiecare copil in parte, ai nevoie macar de unu sau doi asistenti. Daca incepi sa lucrezi de acasa, cu siguranta, mai mult de 10 copii nu vor putea participa. De asemenea, trebuie sa predai in functie de grupe de varsta: 2-4 ani, 5-7 ani si 8-10 ani. Asta pentru ca nu doar abilitatile sunt diferite, ci si interesul pentru anumite activitati.

Stabileste procedura de inscriere
Pentru a stabili metoda de inscriere, gandeste-te ce activitati vrei sa faci, care este durata cursului, din cate module este alcatuit fiecare curs in parte, cat dureaza o sedinta, de cate ori pe saptamana este recomandat, in timpul saptamanii sau in weekend?! In functie de toate aceste detalii pe care trebuie sa ti le fixezi singur, vei descoperi un program cu optiuni pe care le poti oferi viitorilor participanti. Cea mai eficienta metoda de inscriere este aceea realizata de pe site sau prin intermediul programarilor telefonice.

Si pentru ca ne place sa vorbim de lucruri concrete, hai sa vedem ce idei avem pentru copii!

Pana in 5 ani
La aceasta varsta, participarea la astfel de cursuri este un ajutor pentru parinti in zilele ploioase in care nu pot iesi in parc cu copii. Aceasta alternativa de a petrece timpul liber intr-un mod placut si educativ aduce multiple beneficii. Printre acestea amintim de dezvoltarea gandirii, dezvoltarea logicii, socializarea cu alti copii, dezvoltarea personalitatii, antrenarea memoriei, consolidarea multiculturala. Poti realiza felicitari, decoratiuni de sarbatori, picturi in acuarela sau folosind diverse materiale (frunze, nasturi, paiete, bilute, bete de chibrit, etc), activitati practice, comunicare, adresare in public, concentrare pe limbaj, vocabular, numere si alfabet.

Peste 5 ani
De la aceasta varsta se poate lucra intens si pe mai multe domenii pentru ca deja copilul, spre exemplu, de 6 ani este suficient de dezvoltat pentru a intelege ce se intampla in jurul lui. Poti avea curs de invatare a unui instrument muzical, curs de creativitate in scris, curs de teatru, curs de narator, curs de dezbatere argumentata in care copiii pot afla cum sa faca fata unei discutii in contradictoriu, curs de gatit, curs S.O.S (medic, pompier, politist), etc.

Daca te-am inspirat, nu-ti doresc decat sa ai succes in afacere si, de ce nu, sa-mi pot aduce copiii la cursurile pe care le vei organiza chiar tu!


Tags: ide de afaceriworkshop copiicraciunfelicitariornamente bradimpachetatpictatlipitateliere creatie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 20 voturi.

Articole conexe

Afacere simpla si cu bani putini, la domiciliu: realizarea felicitarilor tridimensionale

de Alina Constantinescu
13 Mar 2018
Sunt foarte multi romani care viseaza sa aiba propria afacere si, cu atat mai mult, sa lucreze de la domiciliu. Ideal este sa ne orientam catre o...

Afacere la domiciliu, cu bani putini: castiga cel putin 1.000 de euro/luna confectionand felicitari de lux!

de Alina Constantinescu
01 Oct 2020
Interesul pentru afacerile la domiciliu a crescut mult in ultimii ani. Gasirea ideii potrivite si a informatiilor necesare sunt doua elemente de baza...

Afacere de 18.000 de euro din confectionarea felicitarilor de Sarbatori

de Idei de afaceri
24 Nov 2015
Credeai ca moda felicitarilor confectionate a apus cedand locul comodelor si "oficialelor" urari digitale? Ei bine, o tanara din Capitala, crede ca...

Odinioara fara job, isi deschide o afacere de mare succes cu genti pictate manual

de Zenobia Badescu
15 Oct 2015
De vreo 2 zile, aproape orice pagina de internet deschid, imi apare si un floater cu genti pictate manual. Chiar si pe acest site. Si, gentile arata...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]