Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iti doresti o livada bogata? Iata cateva trucuri pe care nu le stiai!

de Ilinca Dobrescu 07 Nov. 2013 2835
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Livada personala... Iata un vis devenit realitate pentru prea putini romani. Multi cred ca inceperea si administrarea unei livezi reprezinta un efort supraomenesc. Din pacate, putini cunosc tehnicile de intretinere corecta a unei livezi.

Iata doar cateva sfaturi care va vor ajuta sa intretineti o livada bogata si cu productii sanatoase:

1) “Cea mai ecologica metoda de combatere a insectelor daunatoare este asa-numita «capcana dulce». Astfel, fiecare pom are atasat printre crengi un recipient din plastic umplut pe jumatate cu o solutie de apa cu zahar, care atrage ca un magnet insectele si nu le mai lasa sa scape.”

2) “Intre sfarsitul lunii martie si inceputul lunii iunie este perioada cea mai critica, in care se pot instala infectii cu conidii, spori ce asigura reproducerea ciupercilor. Trebuie facuta curatenie sub pomi si tocate frunzele, deoarece descompunerea lor duce la distrugerea miceliului, iar riscul de infectie se reduce.”

3) “Mocirlirea radacinilor consta in scufundarea repetata a radacinilor pomilor intr-un amestec alcatuit din parti egale de balega proaspata de vita, pamant de telina si apa. Acest amestec asigura in primele faze de dupa plantare un contact bun cu solul, o buna cicatrizare a ranilor si un aflux consistent de substante nutritive. Pomii se vor planta imediat dupa mocirlire, ca mocirla sa nu se usuce pe radacini.”

Mai sus v-am redat doar 3 sfaturi oferite de specialisti pentru cei care doresc sa sustina o livada sanatoasa si cu productii intensive! Mai multe sfaturi va sunt oferite in cadrul ghidului "Sfaturi pentru livada de vis".

Ghidul de fata este destinat persoanelor care doresc sa detina o livada ingrijita in mod natural, pentru a obtine fructe cat mai sanatoase. Lucrarea se adreseaza cu precadere celor care doresc sa infiinteze si sa exploateze o plantatie de dimensiuni reduse de pomi fructiferi pentru consum familial sau ca mijloc de relaxare si agrement.


Mai multe detalii AICI>>>>



Tags: livada personalaafaceri livadaafacere livadaafaceri pomi fructiferi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]