Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lumanari din ceara colorata - Colorantii pentru lumanari

de Ideideafaceri.ro 02 Oct. 2011 8543
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Colorantii pentru lumanari sunt particule de vopsea, care prin suspensie uniforma in ceara dau iluzia culorii. In fapt, ei nu sunt vopsele in sensul obisnuit al cuvantului, pentru ca nu schimba efectiv culoarea cerii. De obicei, colorantii se gasesc sub forma de pudra, tablete sau batoane. Culorile disponibile sunt cele de baza (albastru, galben, rosu), care combinate ofera posibilitatea obtinerii oricarei culori, exceptie fiind auriul si argintiul.

Colorantii se toarna in ceara dupa adaugarea tuturor aditivilor si inainte de adaugarea
aromelor. Concentratia pigmentului este foarte ridicata si de aceea nu este nevoie de cantitati mari: 2-10 g de colorant se folosesc la 500 g de ceara.

Nu trebuie scapat din vedere faptul ca nuantele se deschid pemasura ce se intareste
ceara. De aceea, pentru a putea tine dozajul sub control, se recomanda ca adaugarea colorantului la ceara sa se faca incepand cu cantitati mici. Mai multa vopsea nu inseamna o culoare mai buna, ci din contra, demulte ori ea poate face ca lumanarile sa aiba un aspect tern. Decizia finala de colorare a cerii va avea drept referinta probele de ceara colorata puse la racit pe o folie de staniol.

Nu este recomandabila folosirea pastelurilor la colorarea lumanarilor pentru
ca ele nu se repartizeaza uniform in ceara. Pastelurile se duc la fund si raman sub forma de sediment, daca ceara nu se amesteca continuu. Acest sediment poate fi chiar absorbit de fitil, facand ca lumanarea sa sfaraie cand arde.

Adeseori, arderea lumanarilor colorate este legata de practica unor ritualurimaimult saumai putin credibile, fiecare culoare avand o semnificatie al carei inteles este subtil. Astfel, se crede ca arderea lumanarilor albe asigura protectie, pace, puritate si putere.

Arderea celor rosii semnifica pasiune, dragoste si curaj. Lumanarile verzi au putere asupra armoniei, norocului, fertilitatii si sanatatii, iar cele portocalii sunt bune pentru creativitate si bucurie. Lumanarile violete se ard pentru inlaturarea tensiunii, a starilor depresive etc.

Informatiile specializate complete pentru demararea unei mici afaceri cu lumanari sunt disponibile in ghidul realizat de un expert in acest domeniu. Ghidul este disponibil aici!




Tags: lumanaricoloranti lumanariconfectionare lumanari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Afaceri profitabile cu lumanari generatoare de arome

de Marinache Horia Cristian
30 Sep 2015
Lumanarile parfumate conventionale, care au uleiuri aromatice incorporate in ceara, prezinta unele neajunsuri. Astfel, dupa o perioada de...

Castiga nelimitat din lumanari decorative!

de Matei Antonescu
01 Sep 2013
Castigurile sunt nelimitate atunci cand vindem cat producem si cand producem cat este ziua de lunga. Desigur, la inceput, afacerile conduse de la...

Afaceri mici si profitabile cu lumanari plutitoare!

de Ideideafaceri.ro
28 Iun 2012
Confectionarea lumanarilor decorative reprezinta pentru multi o sursa numai buna de afaceri mici si profitabile. Si trebuie sa luam in considerare...

Afaceri mici si profitabile: Confectionarea lumanarilor in apa

de Ideideafaceri.ro
26 Iun 2012
Sa fie un simplu hobby? Sa se transforme intr-o afacere banoasa si simpla? Multe persoane se indeletnicesc cu aceasta activitate interesanta de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]