Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mica afacere handmade intr-un satuc din Hunedoara - productie de sapun natural

de Zenobia Badescu 07 Oct. 2014 7953
3.33 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cantalare Calin, in varsta de 56 ani, din Lesnic, judet Hunedoara: "Am ales sa fac sapunuri naturale pentru ca imi doream sa demarez o afacere mica in gospodaria proprie."

 
Cum a reusit sa puna pe picioare un barbat din Lesnic o afacere cu sapunuri naturale in propria gospodarie, cred ca este o intrebare care sta pe buzele tuturor? Ca oricine, a inceput cu o documentare amanuntita. “In urma consultarii diverselor variante de afaceri mici care despre care am citit navigand pe internet, am cumparat in primavara lui 2011 un manual de producere a sapunurilor naturale. Dar numai dupa 9 luni am inceput sa produc primele sapunuri. Asta se intampla in noiembrie 2011. 
 
Idei de Afaceri: Cu ce tipuri de sapun natural ati debutat si de ce? 
Cantalare Calin: Am facut foarte multe variante, si fac in continuare, in care am folosit mai multe tipuri de uleiuri si diverse uleiuri esentiale. Dar, am ajuns la concluzia ca, de fapt, toate sapunurile urmaresc acelasi scop si din acest motiv eu nu recomand un tip de sapun pentru ceva anume.
 
Cand scot un sapun nou, testarea este facuta in primul rand de prieteni, dar si de cunostiinte care deja au ajuns prieteni, dupa ce au primit de la mine sapunuri. La fel cum am scris si pe site-ul meu www.cantalare.ro, de fapt ingredientele folosite califica sau nu sapunurile pentru unele efecte terapeutice. Intotdeauna, important este ca sapunurile folosite sa fie tolerate bine de pielea fiecaruia si efectele se observa sau nu in timp, dar numai daca se si folosesc regulat, fara sa mai apelam si alte produse comerciale, care de fapt toate sunt niste combinatii chimice foarte apropiate de detergentii cunoscuti.
 
Dupa un an am reusit sa produc 70 de loturi de sapun de aproximativ 1,35 kg, in care am facut peste 50 de combinatii ale cantitatilor de uleiuri, dar si foarte multe combinatii ale uleiurilor esentiale. Dintre toate aceste combinatii, dar si ca urmare a tuturor observatiilor, m-am oprit deocamdata, la ingredientele care sunt mentionate la fiecare produs realizat.

Ghidul folosit de dl. Cantalare pentru a demara afacerea sa este acesta: Realizarea de sapun natural
 
Idei de Afaceri: De unde va procurati ingredientele necesare si ce tipuri de sapun aveti in prezent?
 
Cantalare Calin: In general, uleiurile si uleiurile esentiale sunt cumparate din comert, dar sunt cateva care nu se gasesc in mod curent si atunci le command pe Internet.  
 
In functie de uleiurile esentiale introduce, care dau aroma, pot spune ca am mai multe tipuri, dar de fapt sapunurile au aproximativ aceleasi proprietati si difera foarte putin proportia uleiurilor vegetale. Principalele uleiuri pe care le folosesc sunt de; masline, palmier, cocos, cacao, ricin si shea. Uleiurile esentiale sunt combinatii intre; lavanda, lamaie, brad, ylang ylang si scortisoara.
 
Idei de Afaceri: Cum faceti promovarea sapunurilor naturale Cantalare?
 
Cantalare Calin:  Personal am facut un site, caruia eu nu ii spun “magazin”. Este mai mult de prezentare dar are si scop educativ si de informare. Cine ajunge aici poate sa obtina datele de contact, dar sa si observe ca functionez in deplina legalitate.  
  
Bineinteles ca sunt usor de gasit pe internet, numele meu (Cantalare) fiind foarte rar. Chiar prietenii sau colegii mei m-au gasit foarte usor pe site-urile de socializare, tip Facebook.

Trebuie sa mentionez ca exista pe piata producatori care nu au facut pasii de notificare la Ministerul Sanatatii si nici macar analizele de laborator. De aceea, este bine ca oamenii care achizitioneaza asemenea produse sa caute macar cateva date minime de identificare pe etichete, pe langa lista completa a ingredientelor folosite.

*** 

Ghidul folosit de dl. Cantalare pentru a demara afacerea sa este acesta: Realizarea de sapun natural

 


Tags: idei de afaceriidei afaceriafacerisapun naturalafacere handmadesapun handmadecantalare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Realizare sapun natural: cum sa iti transformi pasiunea intr-o mica afacere

de Idei de afaceri
24 Nov 2020
Realizarea de sapun natural este o mica afacere extraordinar de profitabila: o transa de 10 kg, la care lucrati doar doua ore, inseamna 100 de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]