Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mobilier din PVC - afacerea perioadei de criza

de Marilena Popescu 02 Mar. 2011 4247
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Doamnei Eleonora Sbirnea i-a venit ideea unei afaceri profitabile legate de fabricarea produselor din plastic pentru constructii, respectiv de confectionarea si montarea tamplariei din PVC si aluminiu. Dupa un concediu maternal de trei ani a dorit sa reinceapa lucrul dar perspectiva intoarcerii la vechiul loc de munca nu o motiva nici profesional nici material.

“Aveam mai multe variante: prima ar fi fost sa ma intorc pe aceeasi functie, o alta posibilitate era sa imi caut un job nou, iar a treia cale sa imi deschid propriul bussines. Ultima varianta ma incanta cel mai mult. Idei aveam, dar nu dispuneam de capital pentru investitia initiala. Am tot urmarit pe Internet mai multe oportunitati pana a aparut acest program”, explica doamna Eleonora Sbirnea, fondatoarea firmei Panorama Glass.
 
Alaturi de sotul ei, gestioneaza partea tehnica,ea se ocupa de partea de administrare. Ideea i s-a parut foarte buna din perspectiva faptului ca pe piata romaneasca nu exista o concurenta serioasa in acest domeniu, iar investitia initiala pentru lansarea atelierului de productie este acceptabila, circa 31.000 de euro cu TVA.
 
“Finantarea de 10.000 de euro va fi folosita pentru achizitionarea unei linii de productie, amenajarea unui birou si achizitionarea unei autoutilitare pentru transportul materialelor si a ramelor confectionate”, mai spune Eleonora Sbirnea.
 
Astfel productia zilnica a atelierului, pentru inceput, este de 8-10 rame. Deocamdata in firma sunt angajate patru persoane, urmand ca ulterior sa mai fie angajate inca doua. Produsele finale sunt adresate consumatorului final, majoritatea persoane fizice.
 
Cifra de afaceri a firmei este estimata la 100.000 de euro in primul an, cu o marja de profit de 15%. Pentru recuperarea investitiei antreprenoarea considera ca va avea nevoie de vreo 4 ani.
 
“In urmatorii ani, imi doresc sa maresc in special cota de piata prin deschiderea mai multor puncte de lucru, prin lansarea unui site web si chiar patrunderea pe piata externa, respectiv cea vest-europeana”, adauga doamna Sbirnea.


Tags: mobilierpvccriza

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

IKEA, pe drumul cel bun in retailul de mobilier si decoratiuni la nivel global

de Idei de afaceri
20 Sep 2016
Vanzarile IKEA Group din anul financiar 2016 au ajuns la 34,2 miliarde de euro. Vanzarile totale transformate in euro au crescut cu 7,1%. Raportat la...

Start in afaceri - mobilier personalizat pe comanda

10 Sep 2014
Deschiderea unui atelier de productie a mobilei la comanda este o afacere tentanta pentru multi antreprenori romani. Sansele de reusita depind insa...

Inchirierea: o valoare sigura pe timp de criza

de Marian Curelaru
10 Feb 2014
Butada "Totul de vanzare" se poate traduce prin "Totul de inchiriat", in anumite contexte dificile, asa cum este fara indoiala criza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]