Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere cu bunatati dupa retete traditionale moldovenesti

de Alina Constantinescu 22 Nov. 2016 3668
4.5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In 2013, Nicoleta Hritcu a lansat in Romania un mic laborator de cofetarie si patiserie cu bunatati de la ea de acasa, din Republica Moldova. In afacerea sa, "Cuptorul Moldovencei" a investit 20.000 de euro: 10.000 au provenit din fonduri proprii si 10.000 au reprezentat finantare prin programul SRL-D. Tanara din Republica Moldova si-a propus ca in acest an sa vanda bunatati de peste 600.000 de euro si sa deschida o fabrica de biscuiti facuti tot dupa retete traditionale.

A lucrat multa vreme in Romania, prin urmare cunostea mediul antreprenorial si i s-a parut mai usor sa isi deschida o firma aici decat in Republica Moldova.

Pentru a porni afacerea la care visa, Nicoleta Hritcu a vandut un teren mostenit de familie. Pentru a obtine restul de bani necesari, a accesat fondurile pentru SRL-D.

Anul trecut, in luna februarie, a deschis la Iasi prima cofetarie din lantul "Cuptorul Moldovencei". In urmatorii 2 ani a mai deschis 2 cofetarii. Anul trecut cifra de afaceri a firmei a fost de 300.000 de euro. In prezent are 22 de angajati, trei cofetarii si un laborator.

Potrivit antreprenoarei, cea mai mare provocare a fost indeplinirea tuturor conditiilor reglementate de lege privind productia alimentara.

Pe viitor isi doreste sa deschida o fabrica de biscuiti preparati dupa retete traditionale, cu ingrediente naturale. Fabrica ar putea fi lansata in doi ani, cu fonduri europene.

 "Anul viitor depunem proiectul (pentru obtinerea de fonduri UE), achizitionam terenul si ne apucam de construit. Ne-am orientat spre aceasta zona, deoarece, desi vor fi tot din ingrediente naturale, au termen de valabilitate mai lung. Planul meu este sa ajung cu valabilitatea per produs pana la o luna", explica antreprenoarea pentru startupcafe.ro



Tags: cofetariepatiserieafacere cu dulciuriretete moldovenesti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]