Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere de succes in varf de munte: crescatoria de somoni

de Andrioae Ruxandra 17 Aug. 2014 19783
4.07 din 114 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Crescatoriile de somoni au impact pe piata de afaceri si din ce in ce mai multi oameni prefera sa investeasca in acest domeniu. Daca te intereseaza o astfel de afacere, in randurile de mai jos vei gasi cateva lucruri care te vor lamuri.

 
Somonul este catalogat drept cea mai populara mancare printre oamenii care au un regim de viata echilibrat; pestele este bogat in proteine si in acizi grasi Omega-3.
 
Doua dintre caracteristicile notabile ale somonului sunt reprezentate de faptul ca isi poate cauta hrana in amonte si ca este carnivor. Ouale de somon sunt lasate in apa rece, iar adultii migreaza in raurile in care se reproduc. O crescatorie de somoni presupune o varietate larga de hrana.
 
In crescatorii, somonii se dezvolta in propriile bazine amenajate in natura, pe baza unor canale speciale. Depunerea icrelor in aceste conditii are loc pentru ca nu exista un pradator care sa fure ouale.
 
Somonul prefera sa manance carne, care contine proteine. Pentru a hrani insa somonii si cu alte feluri de peste, precum sardine sau heringi, poti face rost de acest tip de hrana de la furnizorii de pe piata.
 
Pentru a creste in greutate, un somon trebuie sa manance de patru ori greutatea unui alt peste. Bineinteles, criticii spun ca unui somon i-ar sta mai bine in farfurie decat in crescatorie.
 
Deschizand aceasta afacere, poti profita si poti obtine preparate din peste, ca apoi sa fie vandute pe piata, fie ca este vorba despre carne sau despre icre. Poti incheia contracte cu firme care se ocupa de procesarea somonului, care, la randul lor, dupa ce vor transforma carnea, o vor furniza magazinelor alimentare, supermarketurilor sau restaurantelor cu specific din peste.
 
Ai nevoie de un spatiu pe masura afacerii tale, eventual inchirierea sau cumpararea unui teren. Daca ai suficienti bani pentru a cumpara deja o afacere existenta, e cu atat mai bine, pentru ca va trebui sa platesti doar pentru a inlocui anumite servicii, fara sa fii nevoit sa creezi afacerea de la 0.
 
Somonul este un tip de carne foarte cautat pe plan mondial, fiind folosit in mai toate retetele lumii. Poti fixa un pret conform pietei de afaceri si poti oferi reduceri sau oferte clientilor pentru a-i atrage catre afacerea ta. 
 
Fa-ti publicitate in asemenea fel incat oamenii sa stie de unde sa cumpere somon, mai ales daca locuiesti intr-o zona de munte. O publicitate buna va genera intotdeauna si un profit pe masura.
 
Sursa: www.startupbizhub.com
 


Tags: afaceriafaceri de successomonafacere somoncrescatorie somoni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.07 din 5 - 114 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei ā€žcastiga intr-o luna cat altii in zeceā€, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]