Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere de succes pentru cei care nu au timp: mancarea congelata

de Andrioae Ruxandra 20 Iul. 2014 5907
3.56 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Industria mancarii este una dintre cele mai bune industrii in care poti activa. Nu numai ca este profitabila, ci si una care se mentine pe piata, pentru ca oamenii se vor hrani intotdeauna, indiferent de situatia financiara. Nu conteaza daca economia se afla in colaps sau exista o recesiune globala, intotdeauna va exista nevoia de hrana. Multi oameni pot rezista fara haine noi sau masini luxoase, concedii sau chiar educatie, dar atat timp cat respiram si traim, intotdeauna vom avea nevoie sa ne hranim.

 
Mancarea inghetata este una dintre cele mai active branse din industria mancarii, pentru ca majoritatea oamenilor sunt prea ocupati cu munca si nu au timp sa gateasca. Gatitul ingredientelor proaspete ia mai mult timp decat gatitul ingredientelor congelate.
 
De exemplu, daca vrei sa gatesti o tocana cu sos de rosii cu piper si alte ingrediente, va trebui sa stai mult timp in bucatarie. O masa alcatuita din ingrediente prefierte iti ia doar 10 minute din timpul tau de gatit. Oamenii s-ar duce mai degraba la cel mai apropiat supermarket sa cumpere cateva bucati de pui congelat si sa isi gateasca masa decat sa piarda timp cu prepararea bucatilor de pui. 
 
Hrana congelata poate fi clasificata in doua categorii, asadar, daca vrei sa intri in afacere, trebuie sa alegi de care parte a categoriei vrei sa te alaturi:
Distributia mancarii congelate – implica comertul en-gros sau divizarea produselor congelate catre alte companii. Pentru aceasta afacere ai nevoie doar de o camera frigorifica, spatiu de depozitare si o furgoneta pentru livrare. Vei avea nevoie, de asemenea, si de o licenta pentru a pune in practica afacerea.
Productia mancarii congelate – presupune fabricarea, procesarea si ambalarea hranei congelate sub egida propriului tau brand. Pentru a incepe aceasta afacere ai nevoie de mult capital, spre deosebire de distributie; vei avea nevoie si de o licenta pentru mancare si un aviz care sa ateste ca hrana pe care o produci este complet sanatoasa.
 
Ai mai multe variante la care te poti gandi:
1. Iaurtul – este un aliment sanatos. Consumul acestuia este recomandat de nutritionisti ca fiind obligatoriu in hrana noastra zilnica. Pentru a incepe o afacere cu iaurt inghetat, te poti gandi sa cumperi o franciza a unei afaceri existente cu iaurt sau sa incepi sa produci si sa vinzi propria ta reteta de iaurt. Poti distrbui iaurturile in restaurante, baruri sau supermarketuri.
2. Produse din pasare – sunt cele mai populare alimente congelate pe care oamenii le cumpara. Aceasta afacere implica pui preambalat, curcan, aripioare de pui, fileuri, piept de pui si alte produse din pasare.
3. Fructe de mare – sunt cele mai utilizate de restaurante si hoteluri pentru alcatuirea unor meniuri din lumea intreaga, chiar daca multi oameni le gatesc acasa.
4. Cartofi congelati – sunt foarte des intalniti in industria hranei congelate. Ai nevoie doar de masini speciale de feliat cartofii, de cartofi, conservanti si de ambalaje.
5. Salate – sunt foarte sanatoase, au vitamine si minerale, iar o multime de oameni mananca salata in fiecare zi.
6. Suc de fructe – poti face profit si din producerea si vanzarea sucului de fructe 100% natural.
7. Legume – alta idee de afacere din industria alimentelor congelate este taierea si vanzarea legumelor amestecate, precum morcovi, mazare verde, porumb, broccoli, spanac etc. Legumele prefierte sunt foarte usor de gatit, fara sa fie nevoie sa le mai tai sau sa le speli.
8. Produse lactate – alta idee de afacere fezabila este vinderea lactatelor precum lapte, branza, cascaval, unt, smantana etc.
9. Carne – multi oameni consuma diferite tipuri de carne si poti face profit din vanzarea carnii de porc, de vita, de capra sau chiar a carnatilor.
10. Tocana si supe – poti gati si vinde, de asemenea, tocane delicioase, supe si sosuri pe care oamenii le pot manca cu usurinta.
11. Portii de mancare congelata – poti face bani si din vanzarea portiilor de mancare prefierte si congelate. Parintii alcatuiesc, in acest caz, o parte din clientela-tinta a acestei afaceri.
12. Pizza – poti face bani si din ambalarea si vanzarea de pizza congelata sau a toppingurilor pentru pizza.
13. Felii de ceapa congelate – o multime de oameni detesta sa taie ceapa din cauza efectului lacrimogen, asa ca o parte dintre acestia apeleaza la ceapa deja feliata si congelata.
14. Mancare congelata pentru caini – alta idee inteligenta de afacere este sa vinzi mancare congelata pentru caini sau alte animale de companie.
15. Gustari si aperitive – gandeste-te cum te poti folosi de capacitatile tale de gatit vanzand gustari si aperitive congelate.
16. Ambalarea materialelor – poti distribui produsele tale altui proprietar de mancare congelata, altor companii de fabricare a mancarii congelate.
17. Furnizor de produse de ferma – poti incepe o afacere de distribuire a produselor proaspete, de ferma unor companii care fabrica mancare congelata.
 
Sursa: www.mytopbusinessideas.com
 


Tags: afaceriidei de afacerimancareafaceri mancaremancare congelata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.56 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei ā€žcastiga intr-o luna cat altii in zeceā€, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]