Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere sanatoasa: doua surori au investit 10.000 de euro intr-un Bistro Raw Vegan

de Alina Constantinescu 23 Oct. 2017 6034
3.39 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de doua surori din Bucuresti, Roxana si Vilarina Petre. Surorile au lucrat peste 10 ani in multinationale si in urma cu 2 ani, s-au gandit sa puna bazele propriei afaceri, investind 10.000 de euro. Este un business care se adreseaza persoanelor care au stil de viata activ.

In ultima vreme, auzim des persoane care si-au schimbat radical modul de alimentatie, trecand la regimul raw vegan din dorinta de a fi sanatosi, in forma si de a avea mereu o stare de bine, de fericire.

Raw veganismul se refera la a consuma preponderent hrana cruda – raw (legume, fructe, nuci, seminte, alge marine, ulei presat la rece, condimente), dar si hrana vegana, preparata termic.

Asadar, antreprenorii care isi construiesc afaceri bazate pe mancarea raw vegana mizeaza pe un public aparte, preocupat de sanatate si de un stil de viata natural.

Prin intermediul companiei pe care au infiintat-o, Raw Vegan Image, cele doua tinere livreaza preparate proaspete si se asteapta sa obtina in acest an peste 100.000 de euro din aceasta afacere. Este o afacere care se bazeaza pe sistemul take away si delivery.

 „Sora mea s-a imbolnavit de tiroida din cauza stresului si a refuzat sa ia pastile pentru toata viata. S-a documentat ce produse poate sa consume, iar de-a lungul timpului a reusit sa-si reduca problemele de trioida printr-o alimentatie sanatoasa. Ea a venit cu ideea infiintarii companiei, iar eu i-am pus bazele, muncind zilnic la firma. La inceput, ea ma ajuta dupa program pentru ca nu reusea sa plece din sectorul bancar. Investitia initiala a fost de circa 10.000 de euro in tot ce inseamna utilaje de bucatarie, chirie, salariati“, a declarat Roxana Petre, cofondatoarea Raw Vegan Image pentru zf.ro.

Pasiunea lor este bucataria, gusturile noi, surprinzatoare.

"Aveti prieteni cu pasiuni comune, nu? Ei, in cazul nostru, ceea ce ne leaga e bucataria. Placerea de a descoperi impreuna noi si noi arome. Combinam ingredientele in retete raw vegan care pastreaza activ tot ce au ele mai bun pentru sanatate. Dar, cea mai mare pasiune a noastra este aceea pentru gust. Iata de ce tot ceea ce iese din mainile noastre e delicios, facut pentru cei carora le place sa manance, sa se rasfete zilnic cu ceva bun, asa cum facem si noi.", mai spun tinerele pe site.

Cat de mult prinde in Bucuresti aceasta propunere de restaurant? Ei bine, romanii se orienteaza cat mai mult pentru mancarea sanatoasa, iar meniul cuprinde supe, paste, salate, sucuri, feluri principale (mazare, fasole, orez negru cu ciuperci si legume etc), deserturi.

"(...) Ne dorim sa le aratam celor din jur ca sanatatea nu este o serie de restrictii, o dieta sau un program de detox, ci un echilibru gustos. E simplu: mananci sanatos, te simti bine, energia pe care o primesti te ajuta sa iti continui cu pofta planurile tale de zi cu zi.

Din pacate, atunci cand vrei sa faci alegeri sanatoase, nu prea ai de unde. Daca nu ai timp sa gatesti, pranzul de la birou e, de cele mai multe ori, un compromis. Vrem sa schimbam asta. Zilnic, ne inspiram reciproc, combinam ingrediente proaspete si perfectionam retete pe care le credeam deja perfecte.(...), spun tinerele antreprenoare pe site-ul lor, bistrorawvegan.com.

Pe viitor, doresc sa deschida un restaurant, dar pana atunci mai sunt multe lucruri de pus la punct.

 


Tags: bistro raw veganmancare raw veganaafacere de familie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.39 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Afacere de familie - producerea de sapunuri si cosmetice naturale

de Alina Constantinescu
22 Aug 2017
Pasionata de plante medicinale si aromaterapie, in urma cu 6 ani, Ioana Matei a demarat afacerea numita Jovis Homemade Beauty - marca romaneasca de...

Cea mai importanta provocare pentru o afacere de familie

de Alina Constantinescu
03 Mai 2017
In ciuda mediului economic instabil, afacerile de familie dau dovada de rezistenta si capacitate de adaptare. Pentru a continua sa creasca, afacerile...

Afacere de familie de un milion de euro, inspirata de retetele din trecut

de Idei de afaceri
03 Mar 2016
De la o mica afacere de productie cu preparate din carne, o familie din Campulung Moldovenesc s-a extins cu primul magazin La Baciu. Familia Baciu...

Cresterea racilor- o excelenta afacere de familie

de Tudor Corneliu
24 Oct 2014
Aceasta activitate de crestere si valorificare in sistem intensiv si supraintensiv a racilor, reprezinta o combinatie de lucrari in aer liber cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]