Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Paint your stylle - afacere in care scoti bani din talentul clientilor

de Marinache Horia Cristian 02 Iul. 2015 6342
3.91 din 11 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aceasta idee de afacere a fost aplicata cu succes in Germania si reprezinta o buna sursa de inspiratie pentru intreprinzatorii romani care doresc sa o adapteze pietei autohtone.

Christian Jungten (35) a deschis in urma cu cativa ani magazinul sau „Paint your style”, in care clientii isi pot picta singuri obiectele de ceramica bruta.

Nimeni nu trebuie sa stea sa invarta roata olarului sau sa se murdareasca pe haine, pentru ca vasele, canile si farfuriile stau gata pregatite pe rafturi. 

Cumpar aceste obiecte din SUA, pentru ca in Germania nimeni nu livreaza asa ceva”, explica Christian Jungten. Pentru fiecare vas, cana sau farfurie exista un pret, la care se adauga un tarif pe ora pentru pictura, incluzand vopselele.

Cea mai mica ceasca pentru un expresso costa 5 euro si clientii au nevoie in medie de una sau doua ore pentru pictura – mai intai se face schita cu creionul, apoi se vopseste in doua faze.

Daca adunam tot ce trebuie sa se plateasca, s-ar putea cumpara usor si simplu, pentru acelasi pret, o vesela de marca. Totusi ceva facut de tine insuti care arata cel putin la fel de bine si este facut cu pasiune, are o valoare inestimabila.

Pe rafturi si intr-o vitrina amenajata in podea, sunt expuse obiecte gata pictate, care servesc si drept material de inspiratie. „Clientii vor sa produca obiecte individualizate, dar cand vine vorba de pictat, multora le dispare subit fantezia”, explica Juntgen.

Cei mai multi dintre clienti nu vin in magazin cu gandul de a picta, ci din curiozitate sa vada ce se intampla in spatele vitrinei amenajata foarte atractiv. „Atunci eu trebuie sa incep sa-i conving sa puna mana pe pensula”, spune Jungten.

Datorita artei de prezentare, aceasta reuseste in cel mult 80% din cazuri, in special la femei. si cu un zambet sugubat adauga: „Barbatii picteaza mai bine decat femeile.” Asta a observat el in cei trei ani in care aproape in fiecare zi a fost in magazin.

Magazinul este plin in special primavara si in perioada premergatoare Craciunului, care pentru Paint your Style incepe deja in septembrie.

Isi atrage clientii cu spectacole de pictura!

„Cand nu este prea mult de lucru si soarele straluceste, ma asez in fata magazinului si fac si fac 'spectacol de pictura' . Astfel mai multi trecatori de pe straduta din centrul orasului isi vor indrepta atentia catre magazin”, povesteste Jungten.

In medie, in magazin vin 13 clienti pe zi si astfel Jungten poate ajunge la o cifra de afaceri de aproximativ de 7.000 euro, magazinul fiind deschis zilnic – inclusiv duminica – de la ora 11 la 22.

Investitia initiala in acest tip de afacere: 7.000 euro pana la 15.000 euro pentru cuptorul de ardere, amenajarea magazinului, stocul initial si chiria.

Cifra de afaceri: aproximativ 7.000 euro pe luna
Profit: circa 30 % din cifra de afaceri



Tags: afacereafaceripicturaobiecte pictateceramica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.91 din 5 - 11 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]