Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pasionat de cresterea albinelor inca din adolescenta, un tanar din Arges a dezvoltat o ferma apicola

de Alina Constantinescu 14 Iun. 2017 4057
3.69 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania detine o traditie indelungata in domeniul cresterii albinelor si realizarii de produse apicole (miere, polen, laptisor de matca, propolis, ceara si venin de albine). In ultimii ani, UE a implementat programe si politici de sprijin destinate crescatorilor de albine.

Potrivit MADR, in tara noastra, abundenta si varietatea resurselor melifere din flora spontana si cultivata asigura hrana albinelor, din primavara pana toamna tarziu. In aceste conditii, in ultimii ani, cresterea albinelor – o activitate ce nu necesita investitii deosebite, a devenit o profesie pentru persoanele a caror existenta este asigurata din veniturile obtinute din stuparit precum si un mijloc de relaxare pentru cei care exploateaza efective reduse.

Avantajele economice care contribuie la cresterea veniturilor apicultorilor sunt cele care provin din valorificarea principalelor produse ale stupului. In vederea cresterii productiei, metodele utilizate de apicultorii romani sunt multiple, dintre acestea remarcandu-se: dimensionarea optima a stupinei; practicarea stuparitului pastoral intensiv; mentinerea unor familii puternice; combaterea bolilor si daunatorilor; folosirea tehnologiei apicole, etc.

Cum a reusit un tanar apicultor din Arges sa transforme pasiunea in afacere de succes

Daniel Ionut Rolea din comunica Poienarii de Muscel, judetul Arges, a transformat pasiunea sa pentru apicultura in afacere de succes. Din adolescenta l-a ajutat pe bunicul sau cu stupina familiei, asadar, nostalgia vremurilor de altadata si dorinta de a avea propria afacere l-au determinat sa infiinteze, in anul 2013, o exploatatie care cuprindea 30 de stupi. S-a documentat despre ce presupune o afacere in apicultura, urmand si cursuri de formare profesionala in meseria de apicultor.

Daniel Ionut Rolea a preluat afacerea bunicului sau si a accesat fonduri europene

In urma cu 3 ani, prin preluarea exploatatiei apicole detinute de bunicul lui, a ajuns sa detina 1.46 ha (pasune, gradina familiala si livada) si 180 de familii de albine.

Pentru ca avea deja cunostinte in domeniu, in noiembrie 2014 tanarul a decis sa acceseze o finantare nerambursalbila prin intermediul Masurii 112. Avand 14.27 UDE inregistrate si toate criteriile de selectie indeplinite, a obtinut finantarea nerambursabila maxima in domeniul lui de activitate: 40.000 de euro.

Obiectivul general al tanarului fermier a fost cresterea veniturilor prin marirea productiei destinate comercializarii si a demensiunii exploatatiei, astfel incat aceasta sa ajunga la 18.83 UDE. De asemenea, el a utilizat finantarea obtinuta si pentru dotarea fermei cu utilaje apicole care sa asigure executarea unor lucrari de intretinere si dezvoltare, pentru transportul stupilor in pastoral, precum generator pentru extractia mierii, centrifuga electrica din inox pentru extractia mierii din rame, etc.

Cu bani europeni a dotat ferma cu utilaje

Dotarea fermei cu utilaje apicole moderne a facut posibila efectuarea unor lucrari de calitate pe termen lung si a contribuit la reducerea costurilor produselor apicole si la cresterea competitivitatii pe piata.


Surse: MADR; Revista Bune Practici, RNDR, nr. 11, anul II, februarie 2015
 


Tags: afacere in apiculturaferma apicolacresterea albinelorstupi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.69 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Cresterea albinelor: un apicultor roman dezvaluie secretul afacerii sale

de Alina Constantinescu
24 Ian 2018
Unul dintre sectoarele agriculturii cu cele mai vechi traditii este apicultura, in Romania existand conditii naturale favorabile acestei activitati...

O afacere prospera cu bani europeni: cresterea albinelor

de Alina Constantinescu
14 Dec 2017
Pentru Romania, apicultura reprezinta un vector al cresterii economice prin polenizarea plantelor cultivate entomofile, o sursa de venit suplimentar...

Ferma apicola: un antreprenor a accesat 16.000 de euro fonduri nerambursabile pentru cresterea albinelor

de Alina Constantinescu
09 Mai 2017
Romania detine o traditie indelungata in domeniul cresterii albinelor si realizarii de produse apicole, apicultura impunandu-se ca ocupatie de sine...

Ferma apicola: un antreprenor a accesat 16.000 de euro fonduri nerambursabile pentru cresterea albinelor

de Alina Constantinescu
09 Aug 2017
Romania detine o traditie indelungata in domeniul cresterii albinelor si realizarii de produse apicole, apicultura impunandu-se ca ocupatie de sine...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]