Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor pentru admirat sau mancat!

de Zenobia Badescu 12 Oct. 2012 4163
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultivarea trandafirilor in propria gradina iti aduce o stare de bine, deconectare si un venit deloc de neglijat in bugetul familiei. Asterne intai pe hartie un plan bazat pe un buget realist si apoi intra in minunata lume a trandafirilor! Poti cultiva trandafiri pe care sa-i vinzi catre florarii, catre organizatori de evenimente, hoteluri, restaurante, spa etc. Poti prepara delicioase serbeturi, siropuri sau dulceturi sau poti vinde florile producatorilor de ulei de trandafir.

Pentru a demara afacerea nu ai nevoie de multi bani, ci de oarecare indemanare, cateva cunostinte specifice culturii trandafirilor si de vointa de a lucra pamantul.
 
Vei descoperii zi de zi lucruri miraculoase, vei petrece ore in sir intre aceste minuni ale naturii, ingrijind si privind cum cresc florile puse de tine. Ele vor deveni prietenele tale cele mai apropiate, vor simti daruirea ta si iti vor raspunde pe masura. Cei care au pariat pe trandafiri isi impartasesc frumoasele rezultate si profituri din cresterea acestor plante speciale. Iata un exemplu edificator!
 
“Mai bine imi pun pe picioare propria afacere la care ma gandeam de mult”

Chiar in acest an media a publicat povestea de afaceri a lui Ionut Sampetrean care prin 2009 si-a infiintat o ferma in Sancraiul Almasului, judet Salaj. Terenul de cinci hectare il avea mostenire de la bunici si aici a inceput el sa dezvolte o agricultura moderna cu legume si fructe bio dar si cu trandafiri.

La doar 25 de ani, muncind serios impreuna cu familia sa, in mai putin de trei ani a reusit sa-si faca o clientela numeroasa, de la persoane fizice pana la restaurante si hoteluri. “Suntem tineri, simpatici și facem toate lucrurile cu mult drag,” arata ei pe site (www.primstar.ro). “Ne gandim ca fiecare leguma, fruct sau floare plecate de la noi sa aduca un moment de bucurie și sanatate celor care le primesc.”

Ramanand fara slujba a fost nevoit sa caute solutii si astfel s-a dedicat agriculturii. „Am zis ca, decat sa astept o minune, mai bine imi pun pe picioare propria afacere la care ma gandeam de mult - Ferma Gradinile PrimStar", povestea Ionut pentru Adevarul Financiar.

“Din 2009 si pana in prezent, Ionut a investit cateva mii de euro in achizitionarea de butasi, a unei masini pentru distributie si a unor unelte,“ se mai arata in publicatie. “Dar si rezultatele au fost pe masura: a vandut sute de kilograme de legume si milioane de trandafiri in Cluj si in imprejurimi.

In prezent, trandafirii sunt cei care ii aduc cele mai mari incasari, chiar daca se vand in cantitati mai mici decat legumele, explica el. Fara sa ofere cifre privind incasarile, tanarul antreprenor spune ca este multumit, dar ca e loc de mai bine.”
 
Afla mai multe detalii despre trandafiri!



Tags: trandafiricultivarea trandafirilorafacereulei de trandafirflori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Cadouri de neuitat: baloane cu obiecte in interior. O afacere ingenioasa in 2018

de Idei de afaceri
18 Apr 2018
Un ursulet de plus nu este un cadou extraordinar. dar daca respectivul ursulet vine „impachetat” intr-un balon transparent, fara sa existe niciun...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]