Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 1700 membri ai comunitatii Amazonienii genereaza venituri de milioane de dolari cu business-uri online pe Amazon

de Idei de afaceri 23 Oct. 2017 8564
3.53 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comunitatea Amazonienii, cea mai mare si de succes comunitate de antreprenori online din Romania, a ajuns sa numere peste 2200 de membrii. Acestia au initiat businessuri pe Amazon si produc venit constant de mii, zeci si chiar sute de mii de dolari, gratie cursului dezvoltat de Alex Huditan si Claudiu Stanculescu, prin prisma celor 3 ani de experienta in vanzarea online pe aceasta platforma.

Dezvoltat in urma cu aproape 2 ani, cursul Amazon SetUP (ce sta la baza comunitatii) este o scoala de antreprenoriat, pe baza careia s-au lansat sute de afaceri online. Modelul de business consta intr-o cercetare de piata pentru alegerea produsului, crearea acestui intr-o oferta customizata la un furnizor din China si vanzarea pe Amazon la un raport pret/calitate imbatabil. Amazonul iti pune la dispozitie absolut toate serviciile necesare comercializarii produsului tau: receptie, depozitare, afisare pe site, livrare, customer support si birocratie.

„Datorita acestui serviciu pe care il ofera Amazon avem cu totii sansa de a face comert din fata laptopului pe cea mai mare piata de desfacere din lume: SUA. Fara complicatii sau riscuri majore. Dupa 3 ani de business online mi-am castigat libertatea si acum lucrez din tari precum Thailanda, Columbia, Mexic sau Brazilia. Imi doresc sa invat romanii acest model de business de la zero, daca la prima editie au fost 100 de inscrisi, au urmat apoi 160, 420, iar la ultima editie am depasit 1000. Cresterea a venit natural, noi ne-am adaptat la cerintele pietei, iar piata din Romania s-a adaptat la acest model de business, care e deja celebru peste tot in lume”, explica Alex Huditan.


Rezultatele editiilor au fost similare, iar rata de succes este una cu mult peste media cursurilor online. Aproximativ 55% dintre cursanti se lanseaza pe Amazon, mai exact: 35% din inscrisi se lanseaza deodata cu finalizarea cursului, 15% isi lanseaza produsul in urmatoarele 1-4 luni, iar intre 5-10% se lanseaza dupa mai mult de 4 luni.

„Cel mai mare risc, si singurul cu adevarat periculos, este sa nu urmezi pasii de lansare. Unii oameni pur si simplu nu sunt dispusi sa urmeze cursul. Fie se hotarasc sa faca altceva, fie nu acorda timpul necesar sau pur si simplu nu urmaresc nici webinariile. Consideram ca rata de succes de aproximativ 55% spune multe despre valoarea pe care o oferim in acest curs online, spre deosebire de media de 13% a celor ce reusesc sa finalizeze cursuri online.”, spune Claudiu Stanculescu.

Cursul SetUP dureaza 4 luni, in fiecare sambata, avand loc un webinar live, care se regaseste apoi si inregistrat pe platforma de lucru cu acces nelimitat. In fiecare luna membrii primesc pasii pentru gasirea produsului si care sunt criteriile de selectie, cum se negocieaza cu furnizorul si cum se face comanda, listarea produsului si lansarea propriu-zisa. Cel mai mare avantaj al acestui curs este dat de comunitate, unde ai parte de mentori cu experienta si inveti toate trucurile de la antreprenori care deja au testat informatiile si primesti consultanta constant pe probleme specifice.

„Acest curs este pentru cei care sunt capabili sa urmeze instructiuni clare si sunt dispusi sa invete un model de business nou. Nu trebuie sa fii tanar sau expert in marketing online. Primesti toata informatia servita in ritmul in care ai nevoie de ea si ai o comunitate imensa care sa te ajute cu orice provocare ce ar putea aparea. Impreuna cu oamenii din aceasta comunitate, am contribuit sa facem Romania o tara din care se poate vinde pe Amazon. Inainte de a face asta, era un proces mai complicat, dar dupa ce am trimis mii de mailuri, conducerea Amazon s-a sesizat. Acum e oficial: Romania se afla in comunitatea de selleri Amazon”, completeaza Alex Huditan.

La nivel comparativ, afacerile Amazon se ridica la peste 135.99 miliarde de dolari, in timp ce Emag vinde pe toate cele patru piete din Romania, Bulgaria, Ungaria si Polonia putin peste 1 miliard de dolari. Cu 426 de produse vandute pe secunda in 2013 cu ocazia sarbatorilor, Amazon este una dintre cele mai profitabile afaceri pentru antreprenorii aflati la inceput de drum, piata fiind plina de oportunitati printre cele 398 milioane de produse. Avantajul unui business pe Amazon este ponderea de peste 83% in favoarea revanzatorilor, care cumpara produse engross si le revand sub propriul brand. Conform statisticilor din 2016, 49% din vanzatori fac sub 100 mii de dolari pe an, in timp ce 36% castiga intre 100 mii si 1 milion de dolari pe an, 13% intre 1-10 milioane de dolari, iar restul de 2% au vanzari de peste 10 milioane de dolari (Amazon Sellers Survey 2016).

Cei intersati sa isi inceapa propriul business pe Amazon gasesc mai multe detalii pe website-ul oficial - http://amzsetup.ro/

Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, adica potentiali clienti fiind cea mai mare platforma online de vanzare. Utilizatorii sunt impartiti in doua categorii, cei medii care cheltuiesc peste 625$ anual pe Amazon si cei Prime care pentru un abonament predefinit au anumite beneficii, ei cheltuind dublu anual. Mai mult decat atat aproape jumatate din americanii care fac shopping online merg direct pe Amazon pentru a face o achizitie. In 2015, Amazon a generat de Black Friday o treime dintre toate vanzarile online din lume, iar acest trend se pastreaza.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere pe amazonafaceri onlinescoala de antreprenoriatcursuri onlinemarketing online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.53 din 5 - 17 voturi.

Articole conexe

Vrei sa pornesti o afacere pe Amazon? Iata ce trebuie sa stii!

de Alina Constantinescu
27 Mar 2018
Afacerile pe Amazon atrag tot mai multi romani pentru flexibilitatea pe care o ofera dar si datorita faptului ca pot sa comande produsele din China...

(P) Porneste o afacere pe Amazon, lucreaza mai putin si creste-ti veniturile peste noapte

de Idei de afaceri
07 Dec 2017
Esti antreprenor si te-ai saturat de birocratia locala, de piedicile ce ti se pun la orice pas? Esti angajat si nu mai vrei sa ai un program fix, ori...

Afaceri online in 2013 - Este timpul sa iti infiintezi un magazin online!

de Ilinca Dobrescu
14 Mar 2013
Cand vine vorba despre afaceri online, interesul nostru creste in mod vadit. Nu mai ramane loc de dubii daca este sau nu un pas inspirat sa ne...

Idei de afaceri online in 2013? Iata cateva sugestii interesante ...

de Adela Simonescu
23 Ian 2013
Pentru 2013, cele mai interesante idei de afaceri raman cele din online. Sunt idei de viitor si stim ca in mediul online se infuzioneaza din ce in ce...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]