Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Petreceri pentru copii - un business etern!

de Oana Manescu 26 Dec. 2017 17296
4.42 din 19 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Unul dintre business-urile la care inca visez este amenajarea unui loc de joaca pentru copii, cu petreceri tematice, cu spatiu destinat adultilor, cu activitati distractive, surprize si cadouri pentru cei mici. Cati dintre cei voi cei care aveti copii nu ati intampinat dificultati in alegerea unui loc de joaca pentru cei mici, nu atat pentru o iesire de 2 ore intr-o duminica ploioasa, cat pentru organizarea unei petreceri adevarate?!

Eu am simtit-o pe pielea mea la petrecerea celui mic. Organizata din fire, mi-am facut temele cu cateva luni inainte. Am cautat tot internetul, in lung si-n lat, am intrebat in toate directiile si mi-am adus aminte de toate locurile in care am fost cu cel mic anterior. Dintre toate, mi-a fost greu sa aleg.

Am mers la petreceri la care cei mici au avut platouri cu bunataturi dar pe parinti i-a costat o avere. La altele, copii au avut un meniu saracacios, iar adultii doar o cafea sau un suc. Au fost si petreceri strict pentru copii la care adultii doar ii lasau la petrecere si veneau la terminarea ei. Preferintele sunt diferite, insa, costurile raman exagerate raportat la calitatea serviciilor oferite.

Concluzia: organizarea unei petreceri pentru copii la care sa participe si adultii este un lux.

Daca te regasesti in cele de mai sus, iata cateva detalii pe care eu le-as pune in aplicare in start-up-ul unui astfel de business:

•    Locatia este recomandat sa aiba locuri de parcare si un vad bun pentru ca astfel vizibilitatea va fi sporita, iar bugetul pentru promovare va fi redus.

•    De asemenea, un open space ar fi ideal pentru ca spatiul sa fie usor de amenajat. Cu cat este mai compartimentat de la inceput, cu atat organizarea va fi anevoioasa, iar riscul de accidentare marit.

•    Lampile si toate instalatiile de iluminare sa aiba obligatoriu protectie. Poate va veti mira, insa, singura locatie in care am vazut asta este Teatrul Tandarica. Cand vorbim de copii, masurile de siguranta trebuie sa fie dublate intotdeauna. De altfel, tot ce inseamna stalpi, tevi, colturi trebuie imbracate cu bureti protectori.

•     Amenajarea interioara tine strict de bunul gust al fiecaruia dintre noi. Personal imi plac locurile cu picturi pe pereti sau autocolante cat mai viu colorate, insa, niciodata nu mi-au placut kitsch-urile. Am vazut si pereti aglomerati, obositori care creeaza o atmosfera apasatoare.

Ei si iata ca am ajuns si la costuri.
Cel mai ieftin meniu de petrecere pentru copii pe care l-am descoperit in toata documentarea pe care am facut-o a fost de 25 de lei si continea 100 g piept de pui, cartofi natur, piure sau cartofi prajiti si o lingura de salata de rosii, apa plata 2 litri si cam atat. In timp ce un meniu la fel de saracacios era oferit parintilor la un pret de la 35 de lei in sus. Tortul este mai scump ca la o cofetarie cu pretentii (peste 50 lei/kg). Restul se plateste extra. Sa nu mai spun si ca la unele locuri de joaca se percepe o taxa de inchiriere a spatiului sau este conditionat numarul de copii participanti.

Sugestia mea, ar fi sa stiti exact care sunt costurile de productie pentru fiecare meniu in parte si sa nu va asteptati sa va imbogatiti peste noapte. Cel putin eu asa as face. Este mai mult decat o certitudine ca niciun copil nu va fi atras mai mult de mancare decat de activitatile distractive la care va participa asa ca nu vorbim aici de preparate sofisticate cu care ii vom impresiona pe cei mici. Nici pe departe. Vorbim de un ados decent. Cei mai multi bani se fac pe rulaj, pe recomandari, pe oameni incantati de servicii la preturi accesibile.

In ce priveste meniul pentru parinti, lucrurile sunt similare. Ei vin alaturi de copii si nu se asteapta sa fie serviti ca la nunta sau botez. Motiv pentru care cateva platouri cu gustari reci sau/si calde sunt mai mult decat suficiente. Apa plata la discretie pentru copii, cateva sucuri si cafea pentru adulti. Restul se rezuma la activitatile pentru copii.

Un motiv in plus pentru care preturile ar trebui sa fie rezonabile si cat mai realiste in ce priveste o astfel de distractie ar fi ca un manager al unui loc de joaca castiga nu doar din petreceri, ci si din orele de distractie din weekend sau chiar din timpul saptamanii cand intrarea copilului pe ora poate fi I jurul sumei de 10 lei. Mai poate apoi profita de spatiu pentru activitati after-school, pentru orgnizarea atelierelor de creatie si multe alte activitati.

Totul tine de o planificare foarte buna si de prioritizarea activitatilor.

Sper ca sugestiile mele sa te ajute sa-ti conturezi o idee despre ceea ce inseamna un astfel de business la nivel de planificare si, daca te tenteaza si iti plac copiii, nu-ti ramane decat sa incerci.

Alex si Liana Avadanei au o fetita de 3 ani si un baietel de 7 luni si din dorinta de a petrece cat mai mult timp de calitate cu acestia si de a socializa cu alti parinti au deschis "La Iris", primul club de familie din Bucuresti. Afla aici cum au pornit afacerea >>




Tags: petreceri copiibusinessloc de joacapetreceri tematiceactivitati distractivesurprizecadouri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.42 din 5 - 19 voturi.

Articole conexe

Cadouri de neuitat: baloane cu obiecte in interior. O afacere ingenioasa in 2018

de Idei de afaceri
18 Apr 2018
Un ursulet de plus nu este un cadou extraordinar. dar daca respectivul ursulet vine „impachetat” intr-un balon transparent, fara sa existe niciun...

10 afaceri pentru femei. Cele mai promitatoare business-uri in 2018

de Alina Constantinescu
12 Dec 2017
Din ce in ce mai multe femei tinere isi deschid propriile afaceri, atat din dorinta de a-si suplimenta veniturile, cat si pentru ca isi pot stabili...

Peste 1700 membri ai comunitatii Amazonienii genereaza venituri de milioane de dolari cu business-uri online pe Amazon

de Idei de afaceri
23 Oct 2017
Comunitatea Amazonienii, cea mai mare si de succes comunitate de antreprenori online din Romania, a ajuns sa numere peste 2200 de membrii. Acestia au...

Vara aceasta este timpul sa pui bazele propriului business: idei de afaceri care sa te inspire

de Alina Constantinescu
29 Iun 2017
Esti pasionat de afaceri, dar nu stii cum sa faci primul pas catre succes? Ai deja o afacere, dar pasiunea te indruma catre alta? Nimic mai simplu!...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]