Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata vinului in Romania: Jidvei a inregistrat anul trecut vanzari de 14 milioane de sticle

de Idei de afaceri 05 Feb. 2018 3003
4.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Grupul Jidvei este cel mai mare producator de vin din Romania, avand 2.500 de hectare de vita-de-vie si crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Tauni, Blaj si Balcaciu.

Anul 2017 a insemnat pentru Grupul Jidvei, unul dintre principalii jucatori pe piata vinurilor din Romania, vanzari cu 13% mai mari fata de anul anterior si peste 14 milioane de sticle vandute.

Vorbim despre o crestere sustenabila in conditiile in care Jidvei este singurul producator care realizeaza intreg portofoliul de produse din recolta obtinuta din cele 2.500 de hectare de plantatii proprii, element determinant pentru un control riguros al calitatii.

Segmentul premium si superpremium, cu gamele Mysterium si Owner’s Choice (vinurile Ana si Maria), au avut cea mai mare crestere, respectiv cu 30% fata de anul anterior. In ceea ce priveste vinul bag-in-box, Jidvei a vandut, in anul 2017, peste 1 milion de litri.
Crama Jidvei - Tauni

„Aceste cresteri au fost posibile datorita progresului constant si semnificativ in imbunatatirea calitatii produselor noastre, acesta fiind de altfel principalul obiectiv al grupului nostru de firme. Mai mult, preocuparea pentru diversificare si inovare ne-au facut ca, in anul 2017, sa adaugam in portofoliu doua produse noi: vinul roze din Gama Traditional si vinul roze Mysterium Magnum. In prezent, portofoliul de produse cuprinde, pe langa vinurile linistite, vinuri spumante, vinars si must, Jidvei fiind producatorul cu cea mai diversificata gama de produse din Romania”, a spus Cristian Saitariu, Director General Jidvei.

Recoltarea in anul 2017 s-a desfasurat in perioada 5 septembrie – 9 octombrie, fiind implicati 1.100 de oameni pentru culesul manual si 13 combine pentru culesul mecanizat. In total, din podgoria Tarnave, ce se intinde pe o suprafata de peste 2.500 ha de vita-de-vie, s-au recoltat peste 22 milioane kg de struguri. Din aceasta productie de struguri se estimeaza obtinerea a aproximativ 17 milioane de litri de vin.

Anul 2017 a marcat cea de-a treia editie a campaniei „Vin de casa din must de la Jidvei”, initiativa care vine in sprijinul iubitorilor de vin, al celor care pastreaza traditiile generatiilor anterioare, al gospodarilor care doresc sa obtina acasa un vin de calitate autentic romanesc. La aceasta editie, s-au vandut 900.000 de litri de must.

Interiorul Cramei Jidvei
 
Compania a continuat investitiile in dezvoltare, acestea fiind directionate catre achizitionarea de echipamente si utilaje pentru viticultura, precum si catre extinderea capacitatii de productie si depozitare a cramelor – capacitatea depaseste, in prezent, 30 milioane litri. Valoarea echipamentelor achizitionate pentru lucrarile agricole a depasit 2.5 milioane euro, iar a celor pentru modernizarea cramei Jidvei a fost de aproximativ 4 milioane euro.

Jidvei detine plantatii baza certificate, precum si o pepiniera de butasi, denumita „Scoala de vita”, care genereaza peste 500.000 de plante anual, soiurile cultivate fiind integral nobile, atat autohtone (Feteasca Regala si Feteasca Alba), cat si internationale (Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Riesling, Syrah s.a.).

„Aceasta reprezinta baza genetica sanatoasa pentru intreaga productie Jidvei. Toate operatiunile sunt facute integral in cadrul Grupului Jidvei: cresterea butasilor ce se planteaza ulterior in vie, cresterea si recoltarea strugurilor, vinificatia si conditionarea vinurilor, precum si procesul de imbuteliere. Integrarea verticala completa asigura un control total al procesului de productie, cu beneficii directe si certe asupra calitatii produselor”, a spus Cristian Saitariu.


Tehnologia de ultima generatie si imbunatatirea tehnicilor de vinificare au contribuit la obtinerea numeroaselor premii. Astfel, vinurile Jidvei au fost distinse, in anul 2017, cu peste 80 de medalii la concursuri internationale de prestigiu, cum ar fi AWC Vienna, DWWA – Decanter World Wine Awards, CWSA – China Wine & Spirits Awards, Chardonnay du Monde, Concours Mondial de Bruxelles, Vinalies, VINO Ljubljana, Le Mondial du Rosé, Mundus Vini, IWC – International Wine Challenge, Rosé International Championship, IWSC – International Wine and Spirit Competition s.a.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere cu vinuricrama jidveicultivare vita de viebutasi vie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]