Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pictura murala: Cum sa faci afaceri din propriul talent artistic

de Silviu Marian Banila 22 Dec. 2014 4494
4.6 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Imagineaza-ti un scenariu de cosmar... Ai "prins" o lucrare murala de exceptie si negociezi cu clientul asupra ultimelor detalii. Clientul se declara entuziast si vrea sa incepeti proiectul cat mai curand posibil. In sfarsit, divulgi si pretul. Beneficiarul stramba din nas la auzul sumei si motiveaza ca nu se astepta la o asemenea cheltuiala.

Te intrebi unde ai gresit? Ei bine, nu ai estimat cum se cuvine bugetul clientului. Majoritatea acestora nu-ti vor spune cati bani sunt dispusi sa puna in joc pentru proiectul artistic din casa lor, deoarece vor sa obtina mana de lucru cea mai iefina. Trebuie sa stii cum sa estimezi suma pe care sunt capabili sa o ofere.

Primul pas consta in prezentarea listei cu preturile fiecarei modificari artistice aduse camerei puse in discutie. Aceste cheltuieli nu reprezinta un pret fix, ci suma initiala pentru realizarea unui desen faux finish intr-o camera cu dimensiunile 3,65 x 3,65 x 2,43 m. Pretul
in acest caz este de 500 de euro sau 2.000 lei.

Comunica-i pretul clientului si asigura-l ca ai tinut cont de toate elementele implicate: ferestre, usi, masuratori. Astfel, clientul va avea o imagine clara asupra pretului final pe care o sa-l ceri.

A doua modalitate prin care poti „ghici” bugetul clientului este utilizarea planselor de proba, a mostrelor, despre care tot am vorbit. Dupa acumularea unei anumite experiente profesionale, vei sti dinainte cat timp iti va trebui ca sa finalizezi o anumita lucrare murala.

Daca aduni costul total al finisajelor (inclusiv materiale si mana de lucru), si imparti la cati metri patrati are camera respectiva, vei obtine un cost estimativ per metru patrat. Desigur, clientii isi vor face propriul calcul, pentru a confrunta pretul lor cu pretul tau.

Daca te temi ca pretul cerut de tine este prea mare si risti sa pierzi un client, incearca sa-l recalculezi intr-un mod corect si mai ales realist. Ghideaza-te dupa pretul pietei. Astfel, vei avea la indemana preturi comparative. Cat poti cere pentru realizarea unui proiect artistic mural? Cat trebuie. Cat vrei. Cat este rezonabil.

Incearca sa nu lucrezi nici macar la inceputul carierei ale de pictor decorator pe un salariu minim. in momentul in care accepti o plata derizorie, te subestimezi pe tine si totodata breasla artistilor decoratori.



Tags: afacereafaceripicturapictura murala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.6 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Samsung: Al doilea jucator al pietei de smartwatch-uri

de Bianca Tila
15 Sep 2022
Samsung se bucura de o cota crescuta pe piata smartwatch-urilor datorita modelelor de anul trecut. In acest fel, compania se claseaza pe locul al...

Test

de Idei de afaceri
test test testvvv test v v v v v testvv v vvvvtest...

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Antifrauda, catre o antreprenoare: "Ai si tu doi copii. Nu ai vrea sa se intample asta, nu?"

de Florin Amariei
20 Feb 2020
O tanara antreprenoare marturiseste cum a ajuns la limita suportabilitatii, dupa ce Antifrauda i-a spus ca putea "sa ajunga la inchisoare pentru trei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]