Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Povestea din spatele afacerii Papucei: o familie vinde incaltaminte de 2 milioane de euro

de Marinache Paula 06 Feb. 2017 5346
4.21 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerea familiei Vasiliu din Iasi a luat nastere in 1990. Angela Vasiliu croia si cosea cizmele iar sotul le vindea in consignatii. Dupa 7 ani de vanzari atat online cat si in magazine proprii (pe piata interna), afacerea de familie numita "Papucei" s-a reorientat catre export.

Angela a absolvit Facultatea de Pielarie si timp de 5 ani a lucrat la Fabrica de Incaltaminte "Aurora", de unde a invatat meserie. La scurt timp dupa Revolutie, tanara pasionata de moda si-a deschis propria afacere cu un atelier de incaltaminte.
 
Antreprenoarea isi aminteste ca la acea vreme nu puteau sa detina magazinul propriu, nu puteau sa vanda la magazinele de stat, pentru ca primeau marfa doar prin repartitie, asa ca perechile de cizme pe care le croia erau puse in geanta iar a doua zile erau vandute de sotul ei in consignatii.

Cu timpul, afacerea devine profitabila, iar dupa 4 ani angajeaza primi oameni, achizitioneaza utilaje, materiale si tot ce mai era nevoie pentru productia de incaltaminte.

Pana in 1997 produsele se comercializau exclusiv pe piata interna, sub brandul Angela. A inceput afacerea lucrand pantofi clasici pentru hipermarketurile din Romania, sub brandul Angela, dar nu castiga mare lucru.
 
Mai tarziu a luat nastere brandul Papucei, la initiativa fiicei sale. Incaltamintea realizata in fabrica familiei din Iasi (balerini, pantofi, bocanci, cizme, saboti sau botine) este vanduta in Europa, Statele Unite si chiar Australia. Adezivii, textilele sau talpile sunt achizitionate si din Romania, iar materialele si accesoriile sunt importate.

Antreprenoarea povesteste ca un client din Germania a cumparat o cantitate foarte mare de pantofi barbatesti, cu talpa cusuta manual, un articol destul de nou in Romania pe acea vreme.

Anual, brandul are o cifra de afaceri de peste 2 milioane de euro.

“Am avut incredere ca merita sa sustinem exportul si am mers inainte, iar vanzarile noastre au crescut de la an la an, pana am ajuns la o cifra de afaceri si un profit suficient de mare incat sa ne acoperim datoriile anterioare si sa putem investi in dezvoltarea firmei in continuare, dar si in consolidarea domeniului de cercetare in creatie, fara de care este imposibil sa rezisti”, explica Angela pentru wall-street.ro.




Tags: afacere cu incaltaminteatelier de incaltaminteafacere de familieafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.21 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu

de Alina Constantinescu
28 Feb 2018
Adoram obiectele handmade pentru ca ne infrumuseteaza locuintele, birourile, pentru ca ne relaxeaza si ne ofera o senzatie de armonie deplina. Apelam...

Florarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila

de Idei de afaceri
06 Feb 2018
Aranjamentele florale au devenit unele dintre cele mai creative moduri de a transmite un mesaj privat sau de business, iar investitiile in aceste...

Afacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille

de Alina Constantinescu
15 Ian 2018
Succesul apartine intotdeauna oamenilor curajosi si vizionari. Iata un exemplu de succes care arata ca o doza de curaj, o idee originala si...

Cum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila

de Alina Constantinescu
16 Oct 2017
Pasionat de vinurile de calitate, Virgil Harabagiu a accesat fonduri europene pentru a pune bazele unei unitati de vinificatie-procesare in comunca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]