Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profit de 7.000 de euro pe hectar din cultivarea lavandei

de Marinache Horia Cristian 18 Mai. 2015 6017
4 din 20 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

S-a indragostit iremediabil de parfumul lavandei si a demarat o afacere care s-a dovedit profitabila, cu un profit de 7.000 de euro pe hectar.

Este vorba despre  Camelia Pojar, 34 de ani, care, in urma cu doi ani, a reusit sa infiinteze prima sa cultura de lavanda pe o suprafata de 3.000 mp, in Aiud, judetul Alba.

„Cautam sa fac ceva pe langa serviciu si, de asemenea, sa ii gasesc si o ocupatie tatalui meu, care este pensionar acum. Aveam teren liber disponibil si am zis sa infiintam o plantatie.

Ne-am tot gandit ce am putea realiza si am dat peste lavanda. Mie mi-a placut foarte mult pentru ca miroase deosebit. Pentru o femeie, mi s-a parut ca ma apropii asa si de domeniul florilor. Aceasta a fost motivatia si am zis hai sa incercam”, declara Camelia Pojar, pentru StiriAgricole.ro.

„Daca vorbim de investitii, pot spune ca in cultura, strict, am investit aproximativ 5.500 – 6.000 lei acum 2 ani. Pe langa asta, lucrarile agricole au costat in plus circa 600 lei. Noi ne-am dorit mult sa mergem pe sistem ecologic.

Aplicam doar foliar ecologic, trei tratamente pe an. Lavanda nu prea face boli. Foarte putine, foarte rar. Noi nu am avut probleme cu asta. In rest, cu motocultorul facem lucrarile de frezare intre randuri”, adauga Camelia.

Intreprinzatoarea a optat pentru soiul „Lavandula Angustifolia”, acesta fiind compatibil cu solul de la noi, precum si cu conditiile climatice.

In prezent, Camelia are ca obiectiv procesarea florilor de lavanda, in vederea obtinerii uleiului esential pur.
Sursa: www.stiriagricole.ro

Cum sa-ti faci o cultura exotica de lavanda pe terenul tau

Plantatia poate fi exploatata pana la 18 ani, timp in care cheltuielile de intretinere sunt minime.

Lavanda a prins excelent in vestul si sudul tarii noastre.

Cultivatorii isi recupereaza banii investiti inca din anul doi. In anul trei, poti avea o productie de 4.000 kilograme pe hectar.

Lavanda este rezistenta la boli, dar si la seceta, spre deosebire de porumb, sa spunem.

Plantarea se efectueaza fie manual, fie semimecanizat. Se folosesc rasaduri sanatoase, cu partea aeriana de 10 - 12 cm lungime.

Lavanda se planteaza la 100 cm intre randuri si la 50 cm intre cuiburi pe rand. Daca terenul este in panta, atunci plantarea trebuie efectuata pe curbele de nivel.

inainte de plantare, terenul va fi marcat la distantele de plantare recomandate, apoi se uda si se administreaza mranita la cuib.

Rasadul se fasoneaza, prin taierea varfurilor lastarilor si radacinilor la 15 cm lungime, apoi se mocirleste si se planteaza.

Completarea  golurilor se va face in primavara,dupa pornirea in vegetatie a plantelor si poate fi repetata in toamna, folosind rasaduri special pastrate din materialul initial, conform ghidului Culturi exotice aclimatizate in Romania




Tags: afacereafacerilavandacultivarea lavandeiplantatie de lavanda

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 20 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]