Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Publicitate pe role de hartie igienica

de Marian Curelaru 08 Apr. 2014 2549
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O tanara companie franceza propune transformarea rolelor de hartie igienica in suport de comunicare publicitara. Pe de o parte, aceasta le permite distribuitorilor sa economiseasca bani, pe de alta parte, utilizatorii pot sa-si ocupe timpul atunci cand folosesc toaleta, arata site-ul L’Entreprise.

In vreme ce unii prezic sfarsitul mass-media tiparite, altii navigheaza contra curentului in maniere insolite, precum compania Qublicite. Acest start-up are ca ambitie sa propuna drept suport de comunicare rolele de hartie igienica pe care sunt imprimate informatii scurte si insolite, glume si publicitate. Compania mizeaua pe interactivitatea specifica retelelor sociale: "Utilizatorii pot sa ne trimita dedicatiile sau glumele lor via Facebook ori Twitter, iar noi le vom publica!", spune Kevin Mollard, director general al Qublicite.
Fiecare rola imprimata de companie contine de 300 de ori acelasi continut de un metru lungime. "Tiparim in functie de anuntatori, mentioneaza directorul. Atunci cand ajungem sa finantam ruloul datorita unui volum de publicitate suficient, putem incepe distributia." Principalii distribuitori sunt restaurantele, barurile, teatrele si cinematografele, care beneficiaza astfel de hartie igienica gratuita pentru toaletele lor, ceea ce le aduce unora economii de peste 1000 de euro pe an.

Conceptul Qublicite a aparut in februarie 2013. Compania cauta sa lucreze in principal cu intreprinderi mici, implantate local si isi propune vanzarea a 10.000 de role in 2014, cu preturi variind intre 11 si 25 de eurocenti per articol publicitar.
Nu este prima data cand companiile cocheteaza cu ideea utilizarii hartiei igienice ca spatiu publicitar.

Din 2012, compania Star Toilet Paper, fondata de fratii Jordan si Bryan Silverman din Michigan, SUA, inscriptioneaza reclame si cupoane pe rolele de hartie igienica. Cei doi recunosc ca si alte persoane s-au gandit la aceasta idee, dar ei au si pus-o in practica.
Hartia fratilor Silverman este obtinuta din materiale 100% reciclabile si prietenoase cu mediul, iar anunturile sunt printate cu cerneala non-abraziva, pe baza de soia.

Baia este locul ideal pentru a face diverse directionari demografice.  Toaletele barbatilor si femeilor sunt separate in general, asa ca Star Toilet Paper a putut foarte usor crea role pentru fiecare gen si a directionat diferit grupurile. "Este un loc in care oamenii nu au altceva de facut decat sa citeasca. Un anunt publicitar este vizualizat pe telefon doar intre doua si cinci secunde, in vreme ce anunturile din toaleta sunt vazute intre 1 si 10 minute", explica Jordan Silverman. "Suntem la intersectia industriei de 100 de miliarde de dolari a spatiilor publicitare si cea de 4 milioane de dolari a industriei hartiei igienice", a adaugat acesta.
In plus, acest suport este avantajos pentru anuntatori: companiile locale din Michigan pot cumpara 20.000 anunturi pe 150 de role, pentru 99 de dolari.



Tags: afacerepublicitatehartie igienicaqublicitestar toilet paper

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

7 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-ti deschide o afacere

de Bianca Tila
19 Feb 2024
Viata de antreprenor include multe provocari si task-uri complicate, insa satisfactia pe care o vei simti la sfarsit nu se compara cu nimic altceva....

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]