Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SOS Babysitting!

de Julian Manescu 03 Mar. 2014 2508
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari.. Cam asa ar suna viitorul pentru parinti. Insa, dincolo de dificultatile aparute, nimic nu poate fi mai frumos decat sa ai o astfel de familie. Cei mici au intotdeauna nevoi speciale, o ingrijire si o supraveghere constanta, iar parintii, pentru a le asigura confortul, sunt asedea nevoiti sa lucreze. De aceea, pe modelul american, o firma de dadace la care sa poti suna in orice moment din zi si din noapte (sau aproape in orice moment) ar salva din multe situatii dificile pe parintii care nu au ajutor de nadejde la care sa apeleze in randul familiei.

Personal cu experinta
Pentru a pune in aplicare aceasta idee, ai nevoie in primul rand de personal calificat. Parintii trebuie sa fie convinsi ca pot incredinta copilul unei persoane responsabile, care are experienta in domeniu si abilitati specifice. Iata de ce educatia si experienta sunt cerinte preliminare in alegerea angajatilor.

Astfel, fie ca sunt profesori, educatori, activi sau iesiti la pensie sau pur si simplu au absolvit cursuri de parenting si babysitting, acestia nu doar ca vor trebui sa faca dovada certificatelor si diplomelor obtinute, dar vor trebui supusi si unor teste practice si psihologice si vor avea nevoie de scrisori de recomandare primite de la precedentele locuri de munca. Cu atatea cazuri de dadace nepotrivite aparute in ultimii ani, standardele de angajare sunt acum mult mai ridicate.

Tipul de activitate potrivit
Pentru a pune in practica aceasta idee de afacere, trebuie sa te gandesti pentru inceput ce fel de servicii vei oferi. Si aici ma refer la doua variante posibile din care sa alegi: servicii la domiciliul clientului sau servicii la sediul tau.

Desi primul caz cred ca este pe placul multor parinti caci acestia nu sunt nevoiti sa alerge de colo colo cu copilul, ci doar sa anunte cand au nevoie si sa le vina dadaca acasa, nici a doua varianta nu este exclusa. Desigur, pentru un sediu investitia este ceva mai mare si se apropie de ideea unui after-school.

Dar sa ne gandim la prima varianta si la ideea de a avea 2-5 angajati cu experiente variate pe care, in functie de varsta copilului, sa ii poti plasa la locul potrivit. Spun asta pentru ca nevoile sunt diferite, programele educationale, jocurile si povestile la fel.

Ineditul atrage curiozitate
Pentru a fi unic pe piata, iti recomand sa gandesti un program de asa natura incat parintele sa poata suna chiar si cu o ora inainte solicitand pe cineva. De ce sa nu recunoastem ca oricui dintre noi i se poate intampla sa aiba nevoie sa plece urgent intr-un loc, fara o pregatire in prealabil si fara sa fi stiut cu trei zile inainte. In astfel de cazuri, afacerea ta poate prinde radacini.

Pentru promovare poti folosi, pe langa elementele de baza, carduri speciale distribuite in gradinite, scoli, muzee, teatre si locuri de distractie pentru copii. Cu o reducere sau un cadou oferit poti atrage parinti interesati.

Si daca ne gandim si la aspectul banilor – pentru a sti daca merita sau nu o astfel de afacere - pentru ca nu ai nevoie de nicio investitie suplimentara, dupa ce vei plati salariile, profitul iti va intra direct in buzunar. Astfel, o ora de babysitting poate varia intre 15 si 60 de lei in functie de complexitatea activitatii, de locatia in care trebuie sa ajungi, varsta copilului si perioada – seara si in weekend tariful poate fi marit.

Acestea fiind mentionate, te las pe tine sa iti faci calculele si sa hotarasti daca aceasta idee este fezabila si daca, desigur, te avantajeaza.


Tags: babysittingcopiiparintifirmadadace

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Antifrauda, catre o antreprenoare: "Ai si tu doi copii. Nu ai vrea sa se intample asta, nu?"

de Florin Amariei
20 Feb 2020
O tanara antreprenoare marturiseste cum a ajuns la limita suportabilitatii, dupa ce Antifrauda i-a spus ca putea "sa ajunga la inchisoare pentru trei...

Sedinte foto pentru copii. Cum sa castigi bani din fotografie

de Idei de afaceri
05 Iun 2023
Cand deveniti parinte, una dintre foarte importantele dvs. preocupari este sa va fotografiati bebelusul din toate pozitiile, dimineata, la pranz si...

Doi parinti din Bucuresti au deschis locul perfect unde cei mici se pot distra

de Alina Constantinescu
21 Aug 2017
Alex si Liana Avadanei au o fetita de 3 ani si un baietel de 7 luni si din dorinta de a petrece cat mai mult timp de calitate cu acestia si de a...

Povesti de succes. O afacere care ofera fericire copiilor

de Idei de afaceri
19 Apr 2017
Nu e usor sa organizezi o petrecere pentru copii, ai nevoie de multa rabdare si energie. Cu toate acestea, este o afacere frumoasa, ce implica multa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]