Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu KeysFin: 'Piata jucariilor se afla pe un trend pozitiv in ultimii ani, in legatura directa cu cererea tot mai mare de astfel de produse'

de Idei de afaceri 12 Iun. 2017 3805
4.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Piata jucariilor se indreapta spre un maxim istoric in 2017, pe fondul cresterii sustinute a cererii, releva un studiu realizat de KeysFin, pe baza datelor oficiale comunicate de producatorii si comerciantii de jocuri si jucarii. Cresterea sustinuta a industriei este pusa de analisti pe seama extinderii ofertelor si catre adolescenti si chiar adulti, atrasi in primul rand de jocurile de calculator si celelalte produse tehnologice, precum cele care au legatura cu comunicatiile mobile, internetul si realitatea virtuala.

Potrivit datelor KeysFin, numarul firmelor care produc sau comercializeaza jucarii pe piata romaneasca a crescut semnificativ in ultimii ani. Astfel, daca in 2010 erau inregistrate 262 de societati comerciale, in 2015 s-a ajuns la 312 companii. Dintre acestea, 117 erau producatori, iar 195 comercianti de jocuri si jucarii. Si numarul mediu de angajati din acest domeniu a avansat puternic, de la 1653 angajati in 2010 la 2951 de salariati in 2015.

 „Piata jucariilor se afla pe un trend pozitiv in ultimii ani, in legatura directa cu cererea tot mai mare de astfel de produse”, spun analistii de la KeysFin.

„Intr-o piata dominata de importuri, faptul ca avem peste 100 de producatori de jucarii dovedeste faptul ca cererea evolueaza in sens pozitiv. Un alt motiv pentru care piata inregistreaza acest avans este dat si de limitarea evaziunii fiscale in acest domeniu, mai ales pe segmentul produselor chinezesti, importate si vandute in alte spatii decat centrele de retail moderne. Romanii cauta tot mai mult produse de calitate, cu garantie, in detrimentul celor ieftine, care pot constitui un pericol pentru copii”, au mai spus cei de la KeysFin

Asa s-a ajuns ca cifra de afaceri din productia si comertul de jucarii sa atinga nivelul de 715,8 milioane de lei in 2015, de peste 4 ori mai mare fata de 2010 (179,3 milioane lei). Si profitabilitatea sectorului a avansat spectaculos, de la 11,3 milioane lei in 2010 la 72 milioane lei in 2015.

Potrivit estimarilor KeysFin, evolutia pozitiva a continuat si in 2016, iar 2017 va marca un adevarat record.

"Cresterea veniturilor populatiei, in cazul familiilor cu copii, a fost exploatata in mod eficient de producatorii si comerciantii de jucarii, dovada promovarea sustinuta, pe toate canalele (TV, radio, presa scrisa, internet, magazine, publicitate stradala etc.). Politicile de marketing au devenit tot mai eficiente, iar rulajul a crescut semnificativ, pe fondul lansarii tot mai multor produse la moda (personaje din filme si seriale, lansari de jocuri etc.) si a dezvoltarii unui calendar de evenimente dedicate (spectacole, festivaluri, concerte, etc.). Avem inclusiv canale TV dedicate copiilor, unde se promoveaza jocuri si jucarii”, explica acestia.

„Datele preliminarii pe care le avem sustin trendul de crestere sustinuta a acestei industrii, pe fondul avansului economic semnificativ”, mai spun expertii.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere cu jucariijocuri pentru copiiafaceri pentru copii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]