Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uleiul de trandafiri aduce un venit de 7.000 de euro/litru

de Alexandra Popescu 15 Iul. 2014 24033
3.67 din 86 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bulgaria este rescunoscuta pentru uleiul de trandafiri pe care il produce, substanta ce este foarte cautata si pentru care platesc foarte mult cei de la Chanel, Dior, Kenzo sau Boss. Soiul care poate aduce succesul agricultorilor romani este Rosa Damascena, supranumit de bulgari si "aurul parfumat".

 
Cativa agricultori romani au inceput deja sa cultive acest soi, insa pe suprafete foarte mici. Dar romanii pot implementa cu incredere aceasta afacere, mai ales ca uleiul obtinut din petalele de trandafir costa circa 6.000 - 7.000 de euro pentru un singur litru. 
 
Pentru obtinerea uleiului sunt necesare cateva procese, nu foarte complicate, dar esentiale pentru a garanta calitatea. Pentru un mililitru de ulei sunt necesare intre 1.000 si 1.500 de petale de trandafiri. Deci, pentru a extrage un litru de ulei ai nevoie de 3,5 - 4 tone de petale. Chiar daca pare mult, cantitatea este obtinuta de catre producatori, ba chiar este depasita la un hectar. Producatorii de ulei de trandafir din Bulgaria obtin pe an circa 4.000 de tone de petale, ceea ce inseamna 1.000 de litri de ulei de trandafiri. Deci rezulta un venit de 6 - 7 milioane de euro pe an.
 
O cultura de Rosa Damascena care se intinde pe un hectar aduce o productie de aproximativ 4 - 5 tone de petale la finalul sezonului. Recoltarea petalelor se face manual, intre 5 dimineata si mijlocul zilei, pentru ca atunci florile au mai mult suc. Schimbarile de temperatura sunt si ele benefice pentru obtinerea unei substante mai bune pentru ulei. 
 
Pentru a cultiva acest soi de trandafiri trebuie sa tii minte ca cel mai bun este solul rosu (Terra Rosa), fiind unul dintre cele mai solide si fertile. Este indicat ca iernile sa fie mai blande, pentru ca florile sa nu inghete, insa asta depinde doar de vreme. Sezonul trandafirilor este din mai pana la jumatatea lunii iunie.
 
Petalele se recolteaza exact cand sunt pe punctul de a se deschide. Si culegatorii din Bulgaria au de castigat de pe urma recoltarii, acestia fiind platiti cu aproximativ 3,5 euro pentru fiecare zece kilograme de petale culese. 
 
Pentru a obtine uleiul este necesar un intreg proces, care este destul de simplu, insa este nevoie de mare atentie. Petalele de trandafiri trebuie imbaiate in aburi timp de 3 ore pentru a se obtine circa 3 litri de apa pentru fiecare kilogram de petale. Lichidul este supus unei a doua distilari, in urma careia uleiul va pluti la suprafata apei. Esenta se extrage si se conserva in recipient de cristal sau cupru si trebuie protejata de lumina soarelui.
 
Punctele de distilare platesc in jur de 15 euro pentru 10 kilograme de petale.
Esenta extrasa este foarte scumpa, fiind precum aurul pentru marile marci de parfumuri ale lumii. Cultura de Rosa Damascena este una profitabila, dar necesita si atentie, dar si conditii meteo favorabile. Oricum, cultivarea acestui soi de trandafiri poate reprezenta succesul in afaceri pentru cei pasionati, asa ca este o idee care nu trebuie trecuta cu vederea.
 


Tags: afaceriidei de afaceriulei de trandafiriafaceri ulei de trandafiriaur parfumatafaceri agricole

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 5 - 86 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]