Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un oradean a dat lovitura in afaceri: cultiva momordica sau castravetele amar

de Alina Constantinescu 28 Oct. 2020 9408
3.68 din 30 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Datorita proprietatilor sale, castravetele amar, supranumit "insulina vegetala", este recomandat persoanelor care sufera de diabet, o afectiune foarte frecventa in Romania. Substantele din compozitia sa regleaza metabolismul, permitand absorbtia glucozei din sange. Companiile farmaceutice sunt interesate sa il cumpere pentru pastile sau ceaiuri folosite in tratamentul diabetului zaharat.

Lucian Blana din Oradea, in varsta de 35 de ani, este inginer horticol. Dupa ce a lucrat in agricultura in Danemarca, in 2009 s-a intors in Romania pentru a pune bazele propriei afaceri si nu regreta nicio clipa alegerea facuta.

 Tanarul fermier a povestit pentru stirileprotv.ro ca a inceput o plantatie de castravete amar cu cateva seminte pe care i le-a adus un prieten din Nepal. A investit 100 de euro. Mai intai a inceput pe o suprafata mica, apoi a aclimatizat planta si a adaptat semintele pentru solul romanesc.

A inceput sa cultive castravetii amari intr-o sera mica din Oradea, dupa care s-a extins, ajungand sa ii cultive pe o suprafata de 2.000 de metri patrati.

Antreprenorul spune ca din punct de vedere horticol e usor de cultivat. In ceea ce priveste plantarea semintelor, aceasta se face la o distanta de un metru intre plante si doi metri intre randuri.

Planta se adapteaza foarte bine solului si climei din Romania, se planteaza in aprilie-mai, este foarte rezistenta la seceta, nu necesita irigare si nu are daunatori.

Oradeanul s-a axat mai mult pe vanzarea de seminte, dar vinde si castraveti amari atat in pietele din oras cat si online.

“Nu fac fata cererii si niciodata nu am facut. Samanta se vinde cu un leu bucata, kilogramul de castraveti intre 30 si 50 de lei, in timp ce pulberea se vinde cu 50 de bani sau 1 leu gramul. Cereri am din toate judetele tarii, dar si din Ungaria, Polonia, Italia sau Anglia”, a precizat oradeanul pentru adevarul.ro.

Cercetatorili Statiunii pentru Legumicultura de la Buzau au studiat atent planta si au obtinut nu mai putin de cinci soiuri adaptate climei si solurilor din Romania, cel mai cunoscut soi fiind Rodeo. Planta este apreciata pentru continutul foarte bogat in antioxidanti si nutrienti.


Tags: castravete amarafacere agricolacultura de castravete amarmomordica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.68 din 5 - 30 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]