Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 afaceri agricole de inceput in 2014!

de Matei Antonescu 15 Ian. 2014 3994
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Viitorul mediului de afaceri suna foarte bine, cel putin daca privim catre sectorul agriculturii si catre sectorul agriculturii ecologice.

In aceste doua industrii, mizam pe culturile de plante medicinale, arbusti fructiferi, arbusti exotici, legume cultivate in sistem ecologic si pomi fructiferi, ciuperi si nu numai.

Dintre toate optiunile, va prezentam 3 afaceri agricole pentru 2014:

1. Afaceri agricole cu lavanda.
Lavanda este o specie montana, putin pretentioasa. Semintele lavandei sunt tari, acoperite cu o membrana slab permeabila, fapt pentru care germineaza si rasar intr-o perioada indelungata. Dupa rasarire, plantele de lavanda formeaza tufe, ca urmare a aparitiei de noi ramificatii, sporind totodata productia de inflorescente.

De asemenea, sa tinem cont de faptul ca lavanda este o planta permanent verde, care necesita uscare pentru valorificare in schimbul profiturilor substantiale de care auzim in media.

2. Afaceri agricole cu plante exotice: kiwi, smochine, migdale, curmale, andive, goji, lamai, portocale, rodii, bame, mac alb, lavanda, armurariu. Specialistii in horticultura ne spun ca aceste culturi exotice vor aduce profituri frumusele in viitor si, pentru unii producatori din Romania deja aduc.

In cazul in care nu stiati, deja avem o plantatie rodnica de kiwi in comuna Ostrov, migdali in Tohani, goji in Satu Mare, smochini in Svinita.

3. Afaceri agricole cu legume cultivare in sistem ecologic. Romania detine terenuri ideale pentru a practica agricultura ecologica!
Romania dispune de conditii unice pentru productia bio rezultata din agricultura ecologica (sol, clima, ponderea populatiei agricole, traditie in agricultura), precum si de interese care motiveaza dezvoltarea acestei afaceri la cheie.

In acest sens, tara noastra deja reprezinta unul dintre cei mai de seama provideri de legume si fructe certificate din punct de vedere ecologic.

Daca detineti interes pentru agricultura ecologic, optiunile sunt enorm de multe: sfecla rosie, mazarea, vinetele, tomatele, cartoful chinezesc, fasolea, bobul, castravetele, spanacul, porumbul dulce, ridichea, gulia, conopida, brocoli, brojda si nu numai!

Aflati mai multe detalii despre cultivarea legumelor in sistem ecologic din ghidul practic realizat de specialisti >>>



Tags: culturi exoticeplante exoticeafaceri agricoleafaceri in agricultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania

de Ideideafaceri.ro
01 Apr 2020
Daca nu te-ai decis inca ce sa faci cu acea bucatica de teren pe care o ai disponibila sau pe care ai pus ochii pentru achizitie, noi iti propunem 5...

Cele mai profitabile 10 idei de afaceri in agricultura

de Ideideafaceri.ro
07 Oct 2019
Vrei sa ai succes in agricultura in 2019? Iata 10 idei pe care le poti aplica pentru a-ti obtine profitul mult dorit! Daca dispui de cateva sute...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]