Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 culturi agricole care iti pot aduce succesul

de Alexandra Popescu 15 Iun. 2014 4807
4.43 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cererea este intotdeauna in schimbare, iar oferta trebuie sa tina pasul cu aceasta. Afacerile au inceput sa fie din ce in ce mai diversificate, iar oamenii tot mai curiosi si mai adaptati la ceea ce este nou. Agricultura, desi nu i se acorda o atat de multa importanta, este una din zonele care iese mereu in castig. Fermierii, desi trebuie sa investeasca in cultivare si in terenuri, vor face profit cu siguranta. Daca vrei ca in urmatoarea perioada sa te axezi pe agricultura, aici avem cateva sugestii pentru afaceri de succes.

 
1. Dovlecii
Nebunia Halloween-ului a invadat Romania in ultimii ani, iar anul trecut cei care au furnizat dovleci decorativi au vandut imediat toata recolta. Este un mod de a spune ca romanii si-au aliat apetitul pentru dovleci cu cel international.

Insa, nici cei care au cultivat dovleci placintari nu au dus-o rau. Persoanele care si-au dorit sa isi reaminteasca gustul copilariei, fie prin dovleac copt, placinte sau alte retete care il includ, nu au fost putine deloc, cererea fiind una foarte mare, iar agricultorii au avut numai de castigat.
 
2. Porumbul dulce
Chiar daca este mai pretentios decat porumbul obisnuit, acest soi mai special isi scoate banii atunci cand cei care il cultiva nu dispun de suprafete agricole foarte mari. Ei se vand la bucata in pietele mari, putand fi consumati si mai tarziu, ba pot fi livrati si pentru conservele de acest fel. Agricultorii din vestul tarii isi vand recoltele pentru productia porumbului dulce la cutie catre unguri.
 
3. Aronia
Cererea pentru micile boabe negre-albastrui a crescut destul de mult odata cu notorietatea fructelor. Acestea se cumpara sub forma de sucuri, boabe uscate sau trase prin ciocolata. Micile fructe au un continut mare de antioxidanti, fiind perfecte pentru o alimentatie bio si sanatoasa. Pentru un hectar de aronia costurile se ridica la aproximativ 6.000 de euro, iar investitia se recupereaza in 2 ani dupa ce plantatia intra pe rod. In plus, se obtine si profit dupa acest timp.
 
4. Nucile
Romania duce lipsa mare de nuci in ultimii ani, cauza fiind imbatranirea pomilor. Asa ca piata "urla" dupa marfa. Moldovenii sunt cei care exporta cu spor nuca, iar Romania ar putea sa se impuna pe aceasta piata, unde kilogramul de miez de nuca poate ajunge si la 20 de euro, atunci cand este vandut companiilor din strainatate. Grecia este iarasi un importator masiv de miez de nuca, care este foarte folosit des la dulciurile traditionale.
Nucile pot aduce profit mare atat fermierilor, cat si tarii.
 
5. Canepa
In ultimii ani, traditia canepei s-a cam pierdut, insa nu si potentialul acesteia, care ofera o gama de produse sanatoase pe baza de seminte. Fabrica de la Salonta este cel mai bun exemplu, 85% din productia acesteia ajungand catre export. Principalii clienti sunt cei din Europa, dar se exporta si in Australia, SUA si in Israel.
 
Pretul semintelor de canepa nu este unul deloc de neglijat, o tona de canepa necertificata ecologic este in jur de 1.100 euro, iar una certificata bio ajunge la 1.400 - 1.600 de euro.
 


Tags: afaceriafaceri agricoleafaceri de succesculturi agricole

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.43 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]