Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere bio de succes: Ferma de capre

de Alexandra Popescu 08 Iul. 2014 4053
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Produsele bio sunt la mare cautare, iar lactatele din lapte de capra prezinta o cerere mare pe piata actuala. Fermele au fost si vor fi in continuare afaceri profitabile. Insa o idee foarte buna de afacere este ferma de capre.

 
Caprele sunt considerate cele mai curate animale, iar produsele derivate din laptele acestora sunt la mare cautare tocmai datorita acestui fapt. Fermele de capre sunt numeroase la noi in tara, iar un exemplu este ferma "Caprele Irinucai", care a cunoscut succesul destul de repede, dupa doar doi ani de la infiintare.
 
Daca ai un teren la tara, poti infiinta si tu o astfel de afacere. Costurile de pornire nu sunt foarte mici, investitia putand sa ajunga si la 100.000 de euro. O capra costa in jur de 300 - 400 de lei, iar cele de rasa pot ajunge si la 400 de euro. Perioada in care pot fi cumparate la preturi mai scazute este iarna, primavara fiind perioada in care preturile incep sa creasca. 
 
Familia Ciochina, cea care detine ferma "Caprele Irinucai", si-a construit ferma pe 16 hectare, iar costurile totale au fost de 100.000 de euro. In doar doi ani de la infiintare a ajuns la un numar de 60 de capre.
 
Problemele care pot fi intampinate la inceputul afacerii sunt cele legate de cumpararea animalelor. Acestea pot sa nu aiba acte care sa ateste varsta, cantitatea de lapte pe care o produc, dar si detalii legate de trecutul lor, cum ar fi bolile pe care le-au avut. Pentru inceput, trebuie sa cauti exemplare normale, nu din cele de rasa, deoarece sunt destul de scumpe. 
 
Ferma "Caprele Irinucai" si-a castigat clientii treptat, dar a avut si o strategie care a functionat. Familia Ciochina s-a promovat prin intermediul retelelor sociale, pe Facebook mai exact, si a intarit atfel relatiile cu clientii. La inceput vindeau apropiatilor. Mai apoi, cand au inceput sa publice documentele de producatori, analizele laptelui si alte informatii legate de igiena si siguranta alimentara, clientii au inceput sa prinda incredere in produsele fermei si s-au inmultit. Clientii multumiti au fost, de asemenea, o modalitate de promovare prin care au mai avut alti clienti. Secretul este sa stii cum sa ii pastrezi. 
 
Pentru inceput, din laptele de capra poti oferi cas sau urda. Te poti extinde, de asemenea, pentru a produce iaurt de capra, foarte cautat pe piata lactatelor. In plus, poti deveni furnizor al marilor comercianti.
 
Caprele necesita ingrijire si multa atentie. Trebuie hranite corespunzator si ocrotite pentru ca laptele sa fie cel mai bun. 
 
Incearca sa vii cu acel ceva nou pe piata pentru a atinge succesul si incearca sa pastrezi increderea clientilor. Fidelizeaza-i pentru ca ei sa revina mereu. Orice mica strategie poate aduce venituri mari.
 


Tags: afaceriafaceri bioferma capreafaceri capreafaceri de succespromovare afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]