Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere de viitor - ferma de raci. Metode de crestere a racilor

de Marinache Horia Cristian 13 Mai. 2015 4717
4.08 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu o ferma de raci afli o noua directie de mers in viata: spre profit!

Astacicultura sau ramura a acviculturii care se ocupa cu exploatarea rationala si cresterea racilor iti ofera motive pentru ca tu sa optezi pentru propria ferma!

Considerat o delicatesa culinara, racul nu trebuie sa lipseasca din „dotarea” unui restaurant care se respecta. Cereri exista mai ales din strainatate, unde valoarea de comercializare a racilor este... pur si simplu perfecta: aproximativ 20 euro/kg, in viu, te arunca deja cu gandul catre o potentiala afacere de... milioane!

Cresterea naturala a racilor nu comporta, in mod obisnuit, vreo interventie umana asupra septelului, alta decat capturarea unei parti din acesta.Gestiunea septelului se supune regulilor echilibrului demografic.

Crescatoriile naturale sunt foarte in voga in Louisiana, in locurile inundate, joase si putin adanci, acoperind adesea peste 200 ha, precum si in lacurile baltice si scandinave. Cresterea artificiala presupune interventia omului in diferite faze: fecundare, incubatie, protectie, alimentatie etc. Gestiunea septelului este de tip zootehnic.

Crescatoriile artificiale, fermele de raci au aparut datorita epuizarii rezervelor naturale de raci si in stransa legatura cu progresele tehnice recente in cresterea crustaceelor marine.

Cresterea extensiva consta in introducerea racilor in medii acvatice favorabile si disponibile popularii cu raci.  Numarul de exemplare introduse trebuie sa fie pe masura capacitatii de primire a mediului si a posibilitatilor de hranire. Interventia omului se limiteaza la pastrarea acestui echilibru si la o captura rezonabila.

Cresterea intensiva consta in producerea unui numar maxim de raci comercializabili intr-o cantitate minima de apa, in timpul cel mai scurt si cu alimentele cele mai performante. Presupune un mare numar de interventii umane directe si indirecte, celor enumerate la cresterea articificala adaugandu-li-se tehnologia avansata a instalatiilor si produselor agroalimentare necesare hranirii.

O crestere artificiala in ferma de raci  este adesea o crestere intensiva, tot asa cum o crestere naturala este adesea o crestere extensiva. Exista o gama larga de culturi iremediabile, dupa nivelul interventiei umane. Una dintre primele interventii este aceea de a tria masculii si femelele inainte de perioada de reproductie.

Ferma de raci – autor Tudor Corneliu, cu o experienta manageriala de 22 de ani, de peste 5 ani ocupandu-se de cresterea racilor.



Tags: afacerefermaferma de racicresterea racilorraciastacicultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.08 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Ferma de struti. Estimarea veniturilor

de Idei de afaceri
02 Feb 2024
Pentru a afla cat se castiga ar trebui sa cunoastem ce sume sunt necesare pentru punerea pe picioare a afacerii. Si pentru a da raspuns la aceasta...

Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor

de Idei de afaceri
21 Feb 2023
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]