Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere la tara: cresterea gainilor de rasa

de Alina Constantinescu 19 Oct. 2016 5462
4.69 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ai o casa la tara cu un teren de dimensiuni reduse si vrei sa iti cresti considerabil veniturile? Iata o idee de afacere pe care o poti valorifica in acest an - cresterea gainilor de rasa.

Catalin Bujor a mostenit o parcela de cateva mii de metri patrati si s-a gandit sa o valorifice. Asadar, pentru suplimentarea veniturilor, a infiintat o ferma de gaini ouatoare in comuna ilfoveana Moara Vlasiei. A observat ca oamenii de la oras sunt interesati de ouale bio, asa a pornit afacerea cu ambitie si dorinta de a reusi.

"Atat eu cat si sotia mea ne-am nascut si am crescut printre betoane. Eu lucrez in constructii si deci nu prea am avut de unde sa acumulez experienta in acest domeniu. Toate informatiile referitoare la cresterea si ingrijirea pasarilor mi le-am luat dupa internet. (...)", povesteste antreprenorul pentru agrointel.ro.

Desi nu avea experienta in domeniu, nu a ezitat sa investeasca 10.000 de lei in cresterea gainilor din rasa Isa Brown.
Banii i-a folosit pentru ridicarea unui adapost pentru gainile ouatoare, curcanii si puii de carne pe care ii avea in gospodarie.

Gainile din rasa Isa Brown ajung cu usurinta la 2 kg, iar greutatea medie a unui ou este de 70 g. Rasa aleasa este importanta, daca activitatea este orientata pe productia de oua.

Acum 3 ani a inceput sa cresca 18 gaini pentru oua, pentru consumul familiei, iar astazi efectivul de pasari se ridica la 50. Proprietarul afacerii mai spune ca pe timpul verii productia este de 45 de oua/zi, iar pe timp de iarna, in jur de 15-20 de oua. Pretul este de 1 leu.

Un avantaj major la rasei Isa Brown este gustul deosebit si fragezimea incredibila a carnii. Carnea de pasare este foarte gustoasa, si asta datorita hranei (grau, porumb, floarea-soarelui, lucerna).

“Vindem produsele din mica noastra ferma catre prietenii si clientii fideli din Bucuresti, pe care ni i-am format de-a lungul timpului. Am inceput sa avem clienti si de pe Facebook.(...)", a declarat Calin Bujor.

Asadar, cresterea gainilor de rasa este o idee foarte buna atunci cand aveti o casa la tara cu teren. Asa cum spuneam, carnea este foarte buna din punct de vedere calitativ si, cel mai important, gainile produc oua si in lunile de iarna.
Ferma de gaini de rasa este o afacere profitabila, mai ales daca va ganditi ca cererea de oua ecologice este in crestere, iar concurenta este redusa.

Sursa: agrointel.ro


Tags: afacere la taracresterea gainilorferma de gainigaini ouatoarerasa isa brown

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.69 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere la tara - 4 Idei de culturi profitabile oricand

de Camelia Diaconu
04 Feb 2019
Tot mai multi oameni sunt dispusi sa lase agitatia marilor orase de-o parte si sa isi inceapa o noua viata intr-un loc curat si linistit. Mediul...

Afacere la tara: cum se infiinteaza o crescatorie de fazani

de Alina Constantinescu
13 Feb 2018
Apreciati in mod deosebit pentru savoarea carnii si frumusetea penajului, cresterea fazanilor reprezinta o afacere cu reale oportunitati pentru...

Afacere la tara cu investitie minima: cultivarea legumelor in sistem ecologic

de Alina Constantinescu
17 Iul 2020
Legumele si fructele pe care le consumam zilnic, aduse din import, contin substante toxice extrem de periculoase pentru sanatatea familiei....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]