Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere la tara: cum se infiinteaza o crescatorie de fazani

de Alina Constantinescu 13 Feb. 2018 11078
4.31 din 104 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Apreciati in mod deosebit pentru savoarea carnii si frumusetea penajului, cresterea fazanilor reprezinta o afacere cu reale oportunitati pentru export. Daca dispuneti de teren la tara, cresterea fazanilor este o afacere de nisa, foarte interesanta de demarat in 2018.

Ce aveti de facut? Achizitionati 10 familii de fazani (o familie inseamna 1 mascul si 3 femele) si un incubator pentru oua, amenajati apoi o mica hala pentru cresterea puilor.

Indiferent ca este vorba de cresterea in libertate sau in custi, cel mai important factor care trebuie avut in vedere il constituie calitatea terenului. E necesar ca solul sa fie uscat, permeabil si bine drenat. Daca se poate asigura o panta usoara, naturala, cu atat mai bine. De asemenea, o expunere catre est este mai avantajoasa, pentru ca pasarile sa beneficieze de soarele matinal si sa fie protejate de umiditatea adusa de vanturile vestice. Important este ca terenul sa fie inconjurat cu un gard de plasa de sarma, inalt de 2 metri.

Efectivele crescute in Romania sunt comercializate, in marea majoritate, pe piata externa, in state precum Italia, Elvetia, Franta, Germania si Spania unde se cumpara astfel de pasari, atat pentru vanatoare, cat si pentru carne. Puteti opta pentru aceasta varianta, dar in niciun caz nu neglijati piata interna: puteti vinde aici atat fazani adulti (catre persoane fizice sau catre restaurante), cat si oua de incubat, pui de 1 zi sau de cateva saptamani, sporindu-va astfel considerabil veniturile.

Dintre toate galinaceele, fazanul are cea mai gustoasa carne si ca aceasta isi pastreaza calitatile organoleptice de-a lungul intregii vieti a pasarii; astfel, chiar si cand pasarea este batrana, carnea ramane frageda si suculenta.

De asemenea, tehnicile moderne de reproducere in incubatoare dau rezultate satisfacatoare si o fazanerie se poate dovedi extrem de rentabila. Si sa nu uitam nici ca penele masculilor constituie si ele o sursa de venit, ele fiind frecvent folosite ca elemente decorative in domeniul vestimentatiei. Penele sunt achizititionate pentru confectionarea accesoriilor la rochiile de seara, pentru cercei sau palarii.

Numarul de oua produse de fazani este in general intre 12 si 14 oua.

Cresterea fazanilor este asemanatoare cu cea a gainilor: este la indemana tuturor si poate satisface atat exigentele gastronomice, cat si simtul estetic, penajul lor fiind superb.

Laurentiu Chelmu a facut din cresterea pasarilor atat o afacere, cat si o pasiune

Laurentiu Chelmu, fost miner in Valea Jiului, a pus bazele unei ferme de pauni, fazani, rate mandarine si caroline, prepelite si potarnichi. Dupa ce a fost disponibilizat din exploatarea Petrila la finele anilor '90, cu banii primiti din salariile compensatorii si-a cumparat o casa cu teren in localitatea Marasti, Vrancea.

Pasarile exotice crescute de Laurentiu Chelmu au ajuns la romanii care au vrut sa isi infrumuseteze proprietatile, in gradini zoologice, pensiuni si chiar manastiri

Antreprenorul spune ca foarte apreciate sunt fazanii din speciile auriu-rosu si auriu-galben. Masculii ajung la maturitate la doi ani, iar femelele la un an.



Tags: crescatorie de fazaniferma de fazaniafacere la taracresterea fazanilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.31 din 5 - 104 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere la tara - 4 Idei de culturi profitabile oricand

de Camelia Diaconu
04 Feb 2019
Tot mai multi oameni sunt dispusi sa lase agitatia marilor orase de-o parte si sa isi inceapa o noua viata intr-un loc curat si linistit. Mediul...

Afacere la tara cu investitie minima: cultivarea legumelor in sistem ecologic

de Alina Constantinescu
17 Iul 2020
Legumele si fructele pe care le consumam zilnic, aduse din import, contin substante toxice extrem de periculoase pentru sanatatea familiei....

Afacere la tara: cum sa faci bani din cultivarea celui mai scump condiment din lume

de Alina Constantinescu
02 Dec 2020
Sofranul este unul din cele mai scumpe condimente din lume, cu o aroma unica, ce poate schimba gustul oricarui preparat. Pretul unui kilogram variaza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]