Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole in Romania, cu 3 culturi noi si profitabile: stevie, anason si menta!

de Ilinca Dobrescu 07 Oct. 2013 5362
2.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Stevia se foloseste din ce in ce mai des in ultima perioada. Motivele sunt bine intemeiate. Nu mai vrem sa consumam zahar si atunci incercam sa il substituim cu ce putem, de la miere si pana la stevie.

Cat despre stevie, trebuie sa retinem faptul ca isi are originea in aceeasi familie cu floarea soarelui. Stevia este de 200 de ori mai dulce decat zaharul si, in consecinta, este foarte rentabila pentru micii si marii producatori care au nevoie de noi modalitati de indulcire sanatoasa. Un exemplu lamuritor este Coca-Cola si miscarea strategica de a lansa produsele indulcite cu stevie.

In prezent, cele mai impresionante culturi sunt in America de Sud. Stevia poate fi cultivata in conditii admirabile in Romania. Daca discutam despre stevie cultivata in sistem ecologic, lucrurile stau si mai bine la capitolul profitabilitate!


O alta cultura extrem de profitabila si care poate sta la baza unei afaceri agricole de succes este anasonul. Discutam despre o planta aromatica si medicinala care poate sta la baza a numeroase remedii naturiste. Anasonul este folosit si pentru aroma oferite multor tipuri de lichior-uri si rachiuri, ceaiuri si siropuri naturale.

In Romania, culturile de anason sunt de dimensiuni extrem de reduse. O idee de afacere este cultivarea anasonului in sistem ecologic. Cererile sunt impresionante iar preturile sunt pe masura!


O ultima idee de afacere agricola este cultivarea mentei. Desi este o cultura mai dificil de intretinut, profiturile sunt extrem de mari pentru ca cererile de ulei volatil de menta sunt impresionante cu adevarat.

Uleiul volatil de menta se foloseste pentru producerea pastei de dinti, a cremelor si lotiunilor, a gumei de mestecat, sampoanelor si gelurilor de dus, spray-urilor si nu numai. In principiu, uleiul de menta are o larga raspandire in randul micilor si marilor producatori si distribuitori. La final, descoperim o idee de afacere agricola care poate deveni o minunata sursa de profituri si in Romania, pe suprafete mari de teren.


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: mentaafaceri agricole in romaniaafaceri agricoleafaceri in romaniaafaceri cu steviecultivare stevie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Stocarea si transportul laptelui in conditii de siguranta alimentara

de Idei de afaceri
14 Mar 2024
Industria laptelui este un sector vital in domeniul agroalimentar, jucand un rol crucial in alimentatia umana. Laptele este un aliment complex si...

Bere artizanala. Procesul de fermentare secundara

de Idei de afaceri
07 Iul 2023
Berea tanara, rezultata de la fermentarea primara, are un gust pronuntat de drojdie, o amareala intepatoare, un buchet crud in care se percep...

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]