Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri cu aronia, arbustul minune!

de Ilinca Dobrescu 02 Sep. 2013 4187
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aronia (Aronia melanocarpa) mai poarta numele de scorus si este un arbust fructifer care ne atrage atentia din ce in ce mai mult. Un motiv principal este cel referitor la trendul ascendent pentru nivelul de cerere al tuturor produselor pe baza de aronia. De la sirop natural, la tincturi si ceaiuri, de la fructe deshidratate si pana la creme si lotiuni pe baza de extract din aronia, totul se vinde la preturi extrem de atragatoare.

Aronia face parte din familia Rozaceaa, infloreste primavara, urmand sa se coaca pe deplin la inceput de toamna. De asemenea, esential de notat este faptul ca aronia se cultiva in special in regiunile umede. Aici are nevoie de apa, lumina multa si temperaturi moderate.

Cat despre originea acestui arbust, America de Nord este locatia. Arbustul de fata prefera solurile umede si cu ph acid. Este foarte rezistent la frig si chiar si la ger.

Mai mult sa intelegem si faptul ca avem de-a face cu un arbust rezistent la boli si cu putine probleme referitoare la daunatori. Acest lucru va aduce in discutie si necesitatea redusa de a apela la fertilizatori si tratamente pentru ingrijirea si protectia plantatiei noastre de Aronia.

 Si sa nu uitam ca durata de viata a acestui arbust este de cca 18-20 de ani. Imaginati-va 18-20 de ani in care fiecare arbust sa va ofere productii intensive de fructe valoroase!

Cat despre cel mai bun moment de cultivare a arbustilor de Aronia, toamna este anotimpul preferat. Asa ne putem asigura ca anul care vine avem deja o recolta de strans! In acelasi timp, sa nu neglijam faptul ca aronia, odata ajuns la maturitate, ofera productii de 10-15 kilograme de fructe. Iata cateva cifre deloc de neglijat!

Mult succes si afaceri profitabile cu aronia!





Tags: afaceri cu aroniaafacere aroniaarbust aronia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]