Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile cu branza ecologica de capra

de Zenobia Badescu 01 Oct. 2015 4417
4 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inginerul zootehnist Ilie Ciocan si-a infiintat o ferma de capre in 2007, in localitatea Cochirleni, in apropierea Dunarii, la mica distanta de Cernavoda. Ulterior, activitatea s-a dezvoltat sub brandul "Mos Capra", denumire si imagine foarte inspirate pentru succesul afacerii.

O scrisoare deschisa de la “Mos Capra”

In 2005, cautand schimbarea, am aflat ca se poate face profit din cresterea caprelor de lapte. Mi-am insusit stirea si am inceput sa-mi fac un plan, mai ales ca zona de locuit imi permitea acest lucru. Asadar, nu am stat pe ganduri.

Am plecat sa cumpar capre colindand satele din Moldova unde preturile erau mai mici si am venit acasa cu 50 de capete. Neavand suficienti bani nu am reusit sa cumpar sau sa construiesc adaposturi pentru animalele cumparate, asa ca in primul an am inchiriat un grajd.

Cresterea caprelor si deschiderea unei afaceri profitabile cu o ferma de capre!

In anul urmator, cu ajutorul unor prieteni care mi-au sustinut financiar ideea, am cumparat doua grajduri de la un fost C.A.P. si inca 100 de capre. Aceasta specie de animale – Alba Carpatina – se inmulteste foarte repede, astfel ca, in scurt timp am ajuns la un efectiv de 800 de capre.

Deja devenisem cunoscut in zona, insa valorificarea laptelui era o problema. El nu putea fi valorificat decat catre procesatori insa acestia ofereau un pret foarte mic. In 2009 insa legislatia s-a modificat in favoarea fermierilor si acestia au primit dreptul de a-si comercializa produsele direct catre populatie.

Asa ca am inceput sa prelucrez laptele in mod traditional facand branza telemea, urda apoi treptat am extins gama facand diverse alte sortimente: cu ardei iute, cu maghiran sau cu masline. De asemenea, am inceput sa prepar pastrama de capra. in prezent am in proiect si alte produse.

Pentru ca produsele sunt de calitate, procesate traditional si ecologice, la indemnul prietenilor in 2010 mi-am facut un site “Mos Capra”, drept pentru care am avut o vanzare foarte buna primind comenzi mai ales din Bucuresti, livrari saptamanale.

Greutatile de care ma lovesc sunt de maniera ca nu gasesc oameni de calitate. “Ciobanii” sunt pe cale de disparitie, te lasa cand ti-e lumea mai draga.

Din profitul pe care-l obtin in prezent nu reusesc insa sa ma dezvolt asa cum mi-as fi dorit. Asa ca anul acesta m-am gandit sa accesez fonduri europene. In plus, mai am in plan ca in acest an sa deschid un punct de desfacere in Bucuresti si unul in Constanta.
 
Cu stima, “Mos Capra”

Oferta fermei Mos Capra

Ferma creste cca. 400 exemplare, rasa autohtona si recolteaza zilnic aproximativ 200 l lapte de capra. Din acest lapte se realizeaza urmatoarele preparate prin metode traditionale:

    branza de capra simpla;
    branza de capra cu ardei sau masline;
    pastrama de capra (la comanda);
    lapte proaspat de capra (cu livrare la ferma sau in Cernavoda);
    carne ied / miel;

Comenzile pot fi ridicate din Cochirleni, Cernavoda, Bucuresti, Constanta. Pentru alte localitati contactati furnizorul.

Detalii: www.moscapra.ro

DetaliI despre Cresterea caprelor si deschiderea unei afaceri profitabile cu o ferma de capre!


Tags: afacerefermalapte de capracapraferma de caprebranza de capracresterea caprelormos capra

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Ferma de struti. Estimarea veniturilor

de Idei de afaceri
02 Feb 2024
Pentru a afla cat se castiga ar trebui sa cunoastem ce sume sunt necesare pentru punerea pe picioare a afacerii. Si pentru a da raspuns la aceasta...

Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor

de Idei de afaceri
21 Feb 2023
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea...

Vanzarea produselor provenite de la ferma de struti

de Idei de afaceri
02 Feb 2023
Afacerea cu struti ofera o gama larga de produse ce pot fi oferite spre vanzare. In acest sens, produsele provenite de la ferma de struti...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]