Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Andrei Morosanu si afacerile cu suc de mere!

de Maria Nicutar 09 Nov. 2012 5387
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Andrei Morosanu este un producator roman de suc de mere. Pentru un absolvent de "calculatoare si relatii internationale", inspiratia a venit din directia unei nise cu potential urias in Romania. Discutam despre productia de suc de mere prin presare la rece. Alaturi de un prieten, Morosanu si-a pus afacerea pe picioare, cu toata ca a fost nevoit sa puna garantie tot ce aveau in posesie el, parintii si socrii lui, noteaza Agrointel.

“Mi-am vandut sufletul bancii, am pus garantie totul, casa si masina, nu doar ale mele, ci si pe ale ale parintilor si socrilor. Decat sa stai cu mana intinsa, sa-ti dea cineva ceva, mai bine incerci tu. Am vazut ca in Europa de Vest se cauta sucul de mere si am zis, de ce sa nu mearga si la noi, mai ales ca fiind vorba de pe o nisa de piata, este mai simplu pentru un producator mic”, povesteste Morosanu pentru Agrointel.

In 2011, cei doi tineri au inchiriat cateva sali din cadrul unei foste fabrici de marmelada din Falticeni. Au adus o linie de productie de orgine germana, au angajat un inginer de industrie alimentara si au inceput testele pentru realizarea celui mai delicios suc de mere.

Experienta a fost destul de dificila pentru cei doi antreprenori, specialisti pe sucuri nefiind de gasit in Romania, din facultate fiind pregatiti pentru industrii de baza: lapte, carne si panificatie.

Sucurile lui Morosanul sunt vandute la cutii de trei si cinci litri, la preturi de 22 de lei, respectiv 30-33 de lei. Primul an i-a adus antreprenorului o productie de 60 de tine si pentru 2012 asteptarile se ridica la productii de cca 150 de tone, noteaza Agrointel.

Cat au investit cei doi tineri pana acum in aceasta afacere? Suma se ridica la cca 150.000 de euro, insa planurile de extindere nu se opresc, cei doi deja depunand un proiect in valoare de 500.000 de euro prin FEADR pentru o fabrica noua. De anul viitor, afaceristii estimeaza intrarea pe profit.

Mai mult, tinerii antreprenori au de gand sa produca suc si din alte fructe si sa intre pe piata din strainatate.

Iata un exemplu de afacere cu mare potential de profitabilitate. Este nevoie de inovatie si originalitate, de motivatie si multa munca.


sursa foto: www.sxc.hu




Tags: suc de mereafaceri cu suc de mereafaceri cu sucafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]