Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apicultura, traditie si sursa de venit in mediul rural. O afacere cu numeroase posibilitati de dezvoltare

de Nita Alina 12 Apr. 2017 4385
4.6 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere cu profituri sigure, ferma apicola este o investitie de viitor pentru familia ta. Lucrul cu albinele nu este dificil, trebuie doar respectate cu atentie cateva reguli si te ajuta si faptul ca afacerea se poate demara ca o a doua ocupatie, cu un numar mic de stupi. Cum afacerea ta in apicultura se bazeaza pe produse sanatoase, naturale, ale caror efecte terapeutice si alimentare sunt arhicunoscute si apreciate, nu vei duce lipsa de clienti (fie persoane fizice, fie companii farmaceutice, de cosmetice etc).

Pe langa principalul produs, mierea, poti obtine polen, propolis, ceara, venin, apilarnil sau laptisor de matca, produse ce pot fi repartizate catre o serie de industrii cum ar fi cea alimentara, farmaceutica si chiar spre producatorii de cosmetice. Efectele terapeutice si energizante ale acestora justifica orientarea tot mai puternica a cumparatorilor, indiferent de varsta, spre produsele naturale.

Plavanescu Radu-Stefan din comunca Barnova, judetul Iasi, a accesat fonduri europene pentru cresterea albinelor. Obiectivul proiectului de finantare a fost marirea exploatatiei prin achizitionarea de noi familii de albine. Alte obiective au fost sporirea productivitatii si cresterea rezistentei familiilor de albine la factorii externi de mediu si la agentii patogeni.

Pentru parcurgerea etapelor de evaluare si selectie, Radu-Stefan Plavanescu a depus proiectul cu documentele necesare, prin care preciza dimensiunea exploatatiei agricole exprimata in UDE, actele care ii atestau dreptul de proprietate asupra terenului agricol, conform legislatiei in vigoare, si dreptul real principal de proprietar al cladirilor din exploatatie, un extras din Registrul Exploatatiei, emis de ANSVSA/DSVSA, cu numarul familiilor de albine detinute si data primei inscrieri, fara sa intampine dificultati in accesarea fondurilor nerambursabile solicitate.

Dupa selectia proiectului finantat cu fonduri europene nerambursabile, antreprenorul a inceput implementarea acestuia prin achizitionarea de stupi verticali si orizontali, familii de albine si utilaje apicole moderne. Pentru succesul proiectului, a luat in considerare si infiintarea unui punct de desfacere a produselor apicole la Iasi.

Aceste achizitii au fost facute cu atentie, dat fiind faptul ca familiile de albine trebuie sa fie intr-o stare perfecta de sanatate si cat mai adaptate zonei in care s-a dorit instalarea lor, in stupi noi si pe rame cu faguri necladiti, pentru a fi evitate eventualele boli.

Rezultatele proiectului au constat in cresterea dimensiunii exploatatiei apicole, modernizarea acesteia prin achizitii de utilaje specifice si obtinerea de profit.


Sursa: RNDR, Revista Bune Practici, nr 6, anul II, noiembrie 2014



Tags: afacere in apiculturacresterea albinelorfonduri europenemiere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.6 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

7 Idei de afaceri non-agricole la tara incepute cu fonduri europene

de Camelia Diaconu
22 Ian 2019
Mediul rural poate fi locul ideal de inceput o afacere. Sunt o serie de afaceri non-agricole pe care le poti incepe la tara si datorita ajutorului pe...

Afaceri in pomicultura: antreprenorii au solicitat fonduri europene de 268 milioane de euro

de Idei de afaceri
29 Nov 2017
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit pana in prezent 596 de cereri de finantare a proiectelor de investitii in exploatatii...

Afaceri in pomicultura: antreprenorii au solicitat fonduri europene de 268 milioane de euro

de Idei de afaceri
29 Ian 2018
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit pana in prezent 596 de cereri de finantare a proiectelor de investitii in exploatatii...

Vrei o afacere in mediul rural? Acceseaza fonduri europene pentru o pensiune turistica!

de Alina Constantinescu
08 Dec 2017
Agroturismul poate fi considerat un stimulent pentru dezvoltare in multe zone rurale. Avantajele economice oferite de agroturism sunt multiple,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]