Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cea mai sigura cultura agricola? Hedging, desigur!

de Victor Oancea 04 Dec. 2012 5440
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conceptul apartine englezilor si putini romani au auzit de el, cu atat mai putini il inteleg si il pun in practica, chiar daca beneficiile pe care el le presupune sunt unele cat se poate de serioase. In cateva cuvinte, cand spunem hedging, ne referim la o serie de masuri care ne ajuta sa ne reducem riscurile ce vin odata cu orice investitie.

In mod real, nimeni nu ne va garanta niciodata ca o investitie se va dovedi una inspirata. Poate ca aceasta este si cel mai interesant aspect al succesului in mediul de afaceri. Castiga doar cei care stiu in ce directie au mai multe sanse sa castige. Si aici intervin statistici si analize, sondaje si cercetari cat se poate de serioase.

Cu toate acestea, oricare ar fi eforturile depuse, hedging-ul ramane o optiune pe care sa o luam in calcul, indiferent daca tranzactionam valuta, avem culturi agricole sau ferme de vaci pentru lapte.

Iata, in cazul fermierilor, conform Agrointel, doua exemple lamuritoare asupra conceptului de hedging, masura practicata din cele mai vechi timpuri:

- detinatorii de teren agricol pot cultiva in acelasi timp, si culturi rezistente la seceta si culturi care cer un nivel ridicat al umiditatii in sol. Astfel, oricare ar fi conditiile meteo, rezultatele pot fi unele satisfacatoare. Cu alte cuvinte, o cultura "se trage" pe cealalta.

- producatorii de mezeluri detin si linii de productie de preparate de post, acoperind, astfel, perioadele in care incasarile la produsele de baza ar stagna.

Iata doar doua exemple de la care putem pleca pentru identificarea de noi teritorii pe care le putem acoperi in incercarea de a ne reduce riscurile din afaceri.

Mult succes si afaceri profitabile!


sursa foto: www.sxc.hu





Tags: hedginghedging afacerihedging fermierihedging valuta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]