Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ciupercile Champignon: Ghid complet pentru cultivare si comercializare

de 25 Ian. 2021 8580
4.45 din 22 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultivarea ciupercilor este o idee tentanta si azi pentru multi intreprinzatori care se gandesc ce afacere sa inceapa. Fiind bogate in vitamine si minerale, ciupercile au putine calorii si pot inlocui cu succes carnea din preparatele zilnice. De la garnituri, pana la salate sau alimente preparate la cuptor, ciupercile sunt alimente foarte usor de inclus in dieta zilnica.

Pentru demararea unei afaceri cu ciuperci in conditii modeste sunt necesare:

- un spatiu amenajat ( care poate fi si o pivnita, un grajd dezafectat, un pod, o incapere pe care nu o mai folositi sau un spatiu din subsol);
    
- sursa de alimentare cu apa, o sursa de lumina, un mijloc de incalzire pentru perioada rece, un sistem de ventilare a aerului;
   
- saci din plastic pentru compost sau lazi din PVC, rafturi
    
- materii prime de baza pentru realizarea compostului necesar culturii ciupercilor (paie de grau, secara, orez, ciucalai de porumb, rumegus, deseuri de hartie, gunoi de grajd (cal si porc) sau gunoi de pasare la care se adauga in functie de reteta folosita alte materii auxiliare cum ar fi creta furajera, var sau ipsos, diverse ingrasaminte. Atat gunoiul de grajd cat si deseurile celulozice si lemnoase se pot obtine aproape gratis de la fermele de animale, de la fabricile de mobila sau centrele de colectare hartie.

In prezent, cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult datorita cererii in crestere.


 

Ciupercile se vand foarte bine la export dar si pe piata romaneasca la vanzare catre supermarket-uri sau catre fabrici procesatoare. Acestea intra in componenta multor preparate culinare cum ar fi: pizza, mezeluri, branzeturi, salate, produse de patiserie. Posibilitatile de export sunt multiple, indeosebi pentru produsele derivate din ciupercile proaspete (conserve, semipreparate, praf de ciuperci etc.). Piata este practic inepuizabila, ca urmare profitati de aceasta oportunitate si cultivati ciuperci!

Daca va surade ideea sa deveniti producator si chiar exportator de ciuperci sunt cateva elemente absolut necesare pe care trebuie sa le luati in considerare:

- cum se prezinta piata locala si europeana;
- cum sa obtii o productie maxima din cultivarea ciupercilor Champignon;
- planificarea investitiilor si actele ce legalizeaza cultivarea ciupercilor.


Tags: ciuperci champignoncultivare ciuperciafacere cu ciuperci

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.45 din 5 - 22 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]