Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Coriandrul - planta aromatica ce da gust sanatatii si afacerii tale

de Andrioae Ruxandra 26 Aug. 2014 4223
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca vrei sa iti deschizi o afacere pe baza cresterii coriandrului, va trebui sa inveti cat mai multe despre aceasta planta. Coriandrul are nevoie de foarte mult soare, indiferent de zona in care te afli.

 
Cresterea coriandrului iti va asigura profitul afacerii, pentru ca este un condiment cautat pe piata gastronomica, imbogatind gustul carnii si al mancarurilor.
 
Este o planta care infloreste in primaveri reci si in veri caniculare. Vei avea nevoie de foarfece, fertilizatori, ghivece etc. Trebuie sa alegi o portiune luminata de soare din gradina ta pentru ca semintele sa infloreasca in mod complet. Solul trebuie sa fie umed si este important ca fertilizatorii sa fie aplicati inainte de insamantare.
 
Este recomandabil sa plantezi coriandru in timpul primaverii, cand pamantul incepe deja sa se incalzeasca. Semintele pot fi plantate la cativa centimetri adancime si trebuie sa se pastreze o distanta mica intre plante. Trebuie sa uzi plantele in permanenta, astfel incat solul sa isi pastreze umiditatea.
 
Daca vrei sa culegi doar frunzele, poti face asta atunci cand planta are deja 15 cm inaltime. In cazul in care te-ai gandit sa culegi si sa vinzi semintele, va trebui sa astepti pana spre sfarsitul verii sau la inceputul toamnei. Dupa ce sunt culese, plantele sunt puse la uscat; daca vei tine coriandrul in ghivece, alege recipiente cu o adancime de 30 de centimetri.
 
Coriandrul iti ofera nenumarate oportunitati de afacere, pentru ca este o planta folosita in tratamente naturiste si este recomandata pentru anorexie, balonari, tuse, conjunctivita, migrene, gripa etc. Frunzele sunt folosite pentru aplicarea cataplasmelor pe zonele dureroase sau umflate, iar fructele sunt utilizate drept suc prin stoarcere. Poti obtine pasta din coriandru prin fierberea semintelor in apa, iar infuziile se fac dupa ce semintele sunt semiprajite si fierte, iar apoi se adauga ghimbir si miere. Nu este o planta care sa aiba efecte adverse asupra organismului. 
 
Cu cat ai o cultura mai mare de coriandru, cu atat vei avea mai mult profit. Firmele de condimente cauta furnizori, asadar promoveaza-ti afacerea incat sa te afli pe lista lor. Poti incheia contracte si cu cei care proceseaza ierburile aromate pentru mancare, astfel incat sa devii furnizorul mai multor antreprenori.
 
De asemenea, poti distribui produsele tale si farmaciilor naturiste, nu inainte de a afla cum stau lucrurile pe aceasta piata si care sunt cele mai bune preturi care pot mentine o afacere.
 
Sursa: www.startupbizhub.com 
 


Tags: afacericoriandruafaceri coriandruierburi aromaticeplante aromatice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]