Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cota de lapte pentru producatorii romani care infiinteaza exploatatii

de Ilinca Dobrescu 12 Apr. 2012 3813
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din acest an, fermierii care infiinteaza exploatatii agricole pot solicita cota de lapte in vederea livrarii laptelui catre procesatori, conform unor modificari aprobate printr-un Ordin al ministrului Agriculturii, ordin referitor la stabilirea conditiilor de acordare a cotei individuale de lapte din rezerva nationala, noteaza Capital. Cota de lapte poate fi solicitata de fermierii romani in functie de finalizarea investitiei si inceperea activitatii.

“Modificarile vizeaza mai multe aspecte, printre care si reglementarea a doua perioade de depunere a cererilor de acordare a cotelor de lapte din rezerva nationala. Statul roman, prin MADR, va include in sistemul de cota de lapte si producatorii care isi extind activitatea, precum si exploatatiile nou infiintate, pentru un mai bun sprijin al sectorului zootehnic”, conform MADR.

Astfel, fermierii romani care infiinteaza exploatatii pot cere cota de lapte pentru a putea livra catre procesator si fara a le fi percepute taxe in avas. Mai mult, a fost diminuata si cantitatea minima ce poate fi acordata din rezerva nationala si efectivul minim de vaci de late. Astfel, se incearca facilitarea comertului cu lapte pentru producatori, consecinta a faptului ca rezerva nationala detine o cantitate suficienta de cota.

Conform Ordinului aprobat, fermierii care detin exploatatii cu un efectiv de minim doua capete de vaci de lapte la sfarsitul anului de cota sau la data solicitarii, vor putea beneficia de cotele din rezerva nationala. Cantitatea minima a cotei din rezerva nationala pe care producatorii o pot solicita este de o tona si cantitatea maxima este de 1800 de tone. Cifrele anterioare erau de 10 tone, cantitatea minima solicitabila de producatori, respectiv de 1200 de tone, cantitatea maxima a cotei din rezerva nationala ce putea fi solicitate de fermierii romani, mai noteaza Capital.


Tags: cota de laptefermieri romaniproducatori agricolifermieri cota de lapteefectiv vacivaci de lapte

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]